James Harden ghidează pe Houston spre prima victorie în playoff-ul NBA 2018

James Harden a făcut spectacol în primul meci din playoff-ul NBA. Houston Rockets, câștigătoarea sezonului regulat în ediția 2017/18 a ligii profesioniste nord-americane a beneficiat de acest lucru pentru a se impune cu scorul de 104-101, în meciul cu Minnesota Timberwolves, ultima formație care și-a asigurat prezența în fazele eliminatorii.

A fost un meci echilibrat, pe parcursul căruia texanii au avut inițiativa. În pofida diferenței finale de o posesie, jocul a fost controlat la final de către elevii lui Mike D’Antoni, chiar dacă nu a fost un meci câștigat în manieră care să evidențieze diferența între un loc 1 și un loc 8.

HOUSTON, TX – Foto Bill Baptist/NBAE via Getty Images

Harden (foto, la minge) a avut o prestație ofensivă de senzație. El a contabilizat 44 puncte, la care a adăuat 8 pase decisive și 2 recuperări ofensive cu 2 intercepții și trei posesii pierdute în 41 minute de joc, perioadă în care a avut un indice de 5 la +/-. James a încheiat meciul cu 7/12 la aruncările de trei puncte și 8/14 la cele de două puncte, respectiv 7/9 la linia de pedeapsă.

Clint Capela a adăugat 24 puncte, 12 recuperări și 3 capace, iar Chris Paul a terminat cu 14 puncte și 4 pase decisive, având mai mult de jumătate din totalul posesiilor pierdut de Rockets în acest meci.

Andrew Wiggins a replicat cu 18 puncte, 6 recuperări, Derrick Rose a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, Jeff Teague a reușit 15 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive, iar Jamal Crawford a încheiat cu 15 puncte pentru Wolves.

De notat că Jimmy Butler și Karl Anthony Towns, liderii lui Minnesota în acest sezon competițional, au terminat cumulat cu 21 puncte (7/20 din acțiune). Mult prea puțin pentru a pune în dificultate liderul Conferinței Vest.

Scorul general devine 1-0. Meciul 2 se dispută tot în Texas.

OKC Thunder au depășit pe Utah Jazz, scor 116-108. A fost un meci care a evidențiat din nou calitatea lui Paul George, jucător capabil să-și eleveze jocul în playoff. El a totalizat 36 puncte (13/20 la aruncările din acțiune, incluzând opt coșuri de trei puncte), 7 recuperări.

Russell Westbrook a adăugat 29 puncte, 13 recuperări și 8 pase decisive. Debutantul Donovan Mitchell a totalizat 27 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții în primul său meci de playoff în liga profesionistă, în contul lui Utah Jazz.

OKC are 1-0 și găzduiește Meciul 2 al seriei care se dispută pe sistemul cel mai bun din șapte partide.

Foto: www.nba.com/rockets
Video: NBA (YouTube)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.