Iuri Fraseniuc a trecut la Steaua CSM EximBank București

Steaua CSM EximBank București a oficializat legitimarea lui Iuri Fraseniuc. Acesta sosește de la SCM U Craiova. Mutarea se consemnează în ultima zi de extra transfer permisă de regulamentul specific al LNBM.

Fraseniuc a jucat câte un sezon pentru BCM U Pitești și BC Mureș. El a început actuala stagiune alături de SCM U Craiova și o va încheia la formația din capitală. Interesant este că ultimele două meciuri ale lui Iuri în uniforma oltenilor s-au consemnat tocmai împotriva militarilor.

În actualul sezon, Fraseniuc a bifat 17 prezențe și a avut medii de 10.3 puncte, 4.8 recuperări și 1.5 pase decisive în 23:23 minute pe partidă. El a avut un indice de 11.5 la eficiență. Toate aceste cifre reprezintă recorduri personale pentru jucător în baschetul românesc.

Iuri are 81 meciuri în LNBM și 14 în Cupa României. Mediile sale pe carieră în campionat sunt de 7.7 puncte, 3.7 recuperări și 1.2 pase decisive, pentru 8.4 la eficiență.

Înalt de 2.01 metri, cântărind 105 kilograme, Fraseniuc este jucător de poziția 4. El este un jucător de angajament, care depune un efort fizic consistent în toată perioada petrecută pe parchet, fiind genul de jucător care conștientizează faptul că nu poate să petreacă în teren o perioadă foarte îndelungată de timp, având nevoie de momente de răgaz.

În vârstă de 31 ani, Fraseniuc și-a început cariera la Khimik Yuzhne, după care a trecut la Pulsar Rovno, BC Odessa, Cherkasy Monkeys și Hoverla. El a jucat nouă sezoane în Ucraina și se află la cel de-al 3-lea în România.

Al 2-lea extra-transfer pentru Steaua CSM EximBank

Contingentul de români al Stelei numără astfel un jucător în plus prin aducerea lui Fraseniuc. Ceilalți autohtoni din rotația de bază sunt Mihai Paul, Levi Szijarto, Cătălin Baciu și Vlad Negoițescu.

Fraseniuc este al 2-lea extra transfer perfectat de Steaua în acest sezon. Primul a fost americanul Randal Falker. Astfel, frontcourt-ul militarilor se aglomerează, bucureștenii având acum la dispoziție următorul nucleu: Dave Dudzinski, Vlad Negoițescu, Iuri Fraseniuc, Nikola Jevtovic, Cătălin Baciu și Randal Falker.

Debutul lui Fraseniuc se va consemna sâmbătă (04.03), la Pitești, împreună cu cel al noului staff tehnic de la formația militară.

Foto: BCM U Pitesti (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.