Italia încearcă să revină între primele patru echipe ale Europei după 14 ani

Italia nu a mai pătruns între primele patru echipe ale Europei de 14 ani. Ultima apariție a „azzurilor” în semifinalele EuroBasket datează de la ediția 2003, găzduită la Stockholm, atunci când s-au clasat pe locul al 3-lea în ierarhia finală.

Grecia urmărește revenirea în careul de ași după o absență de zece ani. Elenii au obținut locul 4 la ediția 2007, găzduită la Madrid.

Rusia își propune același lucru. Echipa antrenată actualmente de Sergey Bazarevich nu a mai avansat între primele patru echipe de la ediția 2011, când pe bancă se afla David Blatt, iar în teren era Andrei Kirilenko. În urmă cu șase ani Rusia a cucerit medalia de bronz.

În fine, Serbia încearcă să lege prezențele în semifinale. Formația antrenată de Sașa Djordjevic s-a clasat pe locul 4 în urmă cu doi ani, clasare intercalată între locurile 2 obținute la FIBA Basketball World Cup 2014, respectiv la Jocurile Olimpice 2016.

Reamintim că Spania a pătruns în semifinalele EuroBasket pentru a 10-a oară consecutiv. Ultima absență a ibericilor din primele patru la EuroBasket datează din 1997, eveniment găzduit tocmai la Madrid. Atunci, Rusia a depășit Spania cu 70-67, în sferturile de finală.

Slovenia s-a calificat pentru a 2-a oară în istorie între primele patru. Formația pregătită actualmente de Igor Kokoskov revine în semifinale după opt ani. Slovenii au pierdut la EuroBasket 2009, în semifinale după prelungiri, iar în finala mică au fost învinși la limită.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.