Italia a anunțat lotul lărgit pentru EuroBasket 2017

Ettore Messina, antrenorul echipei naționale a Italiei, a convocat 19 jucători pentru startul pregătirilor în perspectiva participării la EuroBasket 2017. Acesta va fi ultimul eveniment la care reputatul tehnician ghidează naționala Italiei. La cererea lui San Antonio Spurs – unde activează ca antrenor asistent – și prin prisma modificării clendarului FIBA, Messina va fi în imposibilitate de a-și continua activitatea la cârma echipei naționale a țării sale de baștină.

Reunirea este programată pentru 22 iulie, la Folgaria. Azzurri vor participa la un cantonament de o săptămână, după care vor găzdui un turneu internanțional. Stagiul centralizat se va desfășura la Folgaria.

Componența lotului lărgit:

Fundași – Pietro Aradori, Marco Belinelli, Andrea Cinciarini, Amedeo Della Valle, Ariel Filloy, Diego Flaccadori, Daniel Hackett, Stefano Tonut, Luca Vitali.

Extreme – Awudu Abass, Filippo Rossi, Luigi Datome, Danilo Gallinari, Nicolo Melli, Davide Pascolo, Andrea Zerini.

Pivoți – Paul Biligha, Riccardo Cervi, Marco Cusin.

De asemenea, au fost nominalizați cinci jucători ca rezerve. Aceștia sunt Christian Burns, Leonardo Candi, Simone Fontecchio, Antonio Iannuzzi și Davide Moretti.

Absentează, așa cum s-a anunțat deja, Alessandro Gentile și Andrea Bargnani.

Asistenții lui Ettore Messina sunt Giordano Consolini, Stefano “Pino” Sacripanti, Mario Fioretti, Riccardo Fois și Marco Esposito. Cel din urmă va fi alături de echipă în perioada 22-28 iulie.

Staff-ul tehnic cuprinde doi specialiști în pregătire fizică, un ortoped, un medic, doi fizioterapeuți, un manager, un manager de echipament și un team manager.

Italia face parte din Grupa B, alături de Ucraina, Lituania, Georgia, Germania și Israel. Aceasta se va desfășura la Tel-Aviv. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii ale EuroBasket 2017, care se vor desfășura la Istanbul.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar