Italia a câștigat Campionatul European U20 feminin Divizia A – ediția 2019

Italia a devenit, pentru prima dată în istorie, campioană a Europei la U20 feminin. Această formație a câștigat competiția găzduită la Klatovy, Cehia, în cursul serii de duminică (11.08).

În finala competiției, italiencele au depășit Rusia cu scorul de 70-67. De notat că Italia a înscris ultimele șase puncte ale partidei.

Constanza Verona a totalizat 25 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Sara Madera a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, iar Alessandra Orsili a încheiat cu 13 puncte pentru formația învingătoare. Valentina Kozhukhar a replicat cu 19 puncte, 6 recuperări, iar Anastasiia Zotkina și Anna Zaitceva au avut câte 11 puncte pentru Rusia.

Franța a cucerit medalia de bronz după 50-34 în finala mică, disputată în compania Belgiei.

Sara Madera (Italia) a fost desemnată MVP al Campionatului European U20 feminin Divizia A. În cvintetul ideal, acestei sportive i s-au alăturat Constanza Verona (Italia), Valentina Kozhukhar (Rusia), Billie Massey Belgia, sportivă ce a fost inclusă în cvintetul ideal și la Campionatul Mondial U19 feminin de luna trecută) și Tima Pouye (Franța).

Italia obține a 4-a medalie la U20 feminin. Are două medalii de argint și una de bronz. Rusia obține al 4-lea argint și a 11-a medalie la această categorie, iar Franța se află la cel de-al 4-lea bronz și a 10-a medlaie din istorie la nivel de tineret feminin.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.