Israel își apără titlul continental la U20 masculin

Campionatele Europene U20 masculin – ediția 2019 s-au încheiat duminică (21.07), la Tel-Aviv și Matosinhos. Primul eșalon s-a desfășurat în Israel, iar cel de-al 2-lea a avut loc în Portugalia.

Israel a cucerit, pentru a 2-a oară consecutiv, medalia de aur la nivel de Divizia A. Gazda turneului din acest an a depășit Spania, scor 92-84, în marea finală a competiției.

Medalia de bronz a revenit Germaniei, formație ce a trecut de Franța în finala mică. Rezultatul final a fost de 73-65.

La polul opus s-au situat Letonia, Serbia și Polonia, ocupante ale locurilor 16, 15 și 14 în Divizia A. Italia s-a salvat în chiar ultima zi, prin victoria repurtată asupra Poloniei.

Cvintetul ideal a fost alcătuit din Deni Avdija (desemnat MVP al competiției), Yam Madar (ambii din Israel), Carlos Alocen, Sergi Martinez (ambii din Spania) și Philipp Herkenhoff (Germania).

În Divizia B, Portugalia a depășit Cehia în marea finală. Rezultatul final a fost de 73-57. Ambele își asiguraseră promovarea în urma victoriilor repurtate în semifinalele de sâmbătă (20.07). De notat că Cehia a făcut parte din grupa preliminară alături de România.

Cea de-a 3-a echipă promovată în Divizia A este Belgia. Această formație a învins Rusia, scor 88-80, în finala mică a competiției de la Matosinhos.

România a obținut două victorii din totalul de șase partide disputate și s-a clasat pe locul 17 din totalul de 21 formații ce au luat startul la Matosinhos.

Rafael Lisboa (MVP), Neemias Queta (ambii Portugalia), Vit Krejci (Cehia), Vrenz Bleijenbergh (Belgia) și Maksim Karvanen (Rusia) au compus cvintetul ideal la Divizia B.

Așadar, Rusia și Serbia, două forțe și școli importante de baschet în Europa, vor evolua la nivel de Divizia B în vara anului 2020, similar Letoniei și Poloniei, alte două țări cu tradiție în jocul de baschet.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.