Ioannis Papapetrou se alătură lui Panathinaikos Atena direct de la marea rivală

Ioannis Papapetrou a schimbat taberele. El a semnat, din postura de agent liber, un contract pe trei ani cu Panathinaikos Atena. Acesta tocmai s-a despărțit de Olympiacos Pireu.

În vârstă de 24 ani, înalt de 2.07 metri, Papapetrou este jucător de poziția 4. El a petrecut cinci sezoane în uniforma lui Olympiacos Pireu, alături de care a disputat două finale de Euroligă și a susținut numeroase dueluri împotriva noii sale echipe atât în campionatul Greciei, cât și în Euroliga masculină.

Papapetrou vine după cel mai bun sezon al carierei sale de până acum. În 31 meciuri disputate la nivel de Euroligă acesta a avut medii statistice de 6.8 puncte și 3.6 recuperări pe partidă. În total are 114 partide disputate în cea mai puternică competiție continentală de club, Ioannis are 602 puncte și 300 recuperări.

Noul jucător al lui Panathinaikos a deprins tainele baschetului în Statele Unite ale Americii. El a jucat la nivel de liceu în Florida, pentru ca în NCAA să joace pentru universitatea Texas. Ioannis și-a început cariera profesionistă în vara anului 2013, alături de Olympiacos Pireu. Are două titluri de campion al Greciei, fiind component al primei reprezentative elene, după ce a jucat pentru greci și la nivel juvenil.

De notat că în această vară Ioannis Papapetrou a refuzat două propuneri făcute de Olympiacos Pireu pentru continuarea colaborării. În cele din urmă el a optat să se alăture marii rivale.

Papapetrou este cel de-al 2-lea transfer oficializat de PAO în această vară. Primul a fost africanul Stephane Lasme. În plus, verzii au parafat un nou acord pe termen lung cu cel mai bun conducător de joc al sezonului 2017/18 în Euroliga masculină, Nick Calathes.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.