OKC învinge pe San Antonio Spurs la debutul lui Billy Donovan în NBA

Prima încleștare importantă în Conferința Vest a avut loc în cursul celei de-a 2-a zile din noul sezon competițional la nivel de NBA. Oklahoma City Thunder și-a apărat terenul propriu în confruntarea cu San Antonio Spurs, impunându-se cu scorul de 112-106.

Jocul s-a derulat sub semnul echilibrului cu mai multe schimbări la conducere și cu oscilații în evoluția celor două protagoniste, firești pentru începutul sezonului. Nu au lipsit acțiunile individuale spectaculoase și nici cele colective semnate San Antonio. De asemenea, au fost dueluri unu la unu deosebit de atractive, în special cel dintre Kevin Durant și Kawhi Leonard. Jocul a fost decis în secvența decisivă, atunci când Thunder au înscris 33 puncte, față de cele doar 23 ale texanilor.

kawhi_durant

Danny Green a forțat o aruncare de trei puncte contestată de adversar, dovafă a faptului că fie execuția acțiunii colective, fie decizia jucătorului amintit nu a funcționat pentru mașinăria de baschet San Antonio Spurs într-un moment crucial al primului meci în noul sezon competițional. De altfel, Green, shooter-ul pintenilor, a terminat cu 0/5 la aruncările de trei puncte în această partidă.

Russell Westbrook a avut 33 puncte, 10 pase decisive cu 5 posesii pierdute, iar Kevin Durant a adăugat 22 puncte și 6 recuperări. De notat că pentru OKC nu a absentat niciun jucător important la startul acestui sezon competițional.

Kawhi Leonard a replicat cu 32 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții și 2 capace. LaMarcus Aldridge a adăugat 11 puncte, Manu Ginobili a bifat 11 puncte și 7 pase dedisive, iar Tony Parker a avut 10 puncte pentru Spurs. San Antonio a deschis sezonul cu toate starurile pe foaia oficială.

Cu această ocazia s-a consemnat debutul lui Billy Donovan în calitate de antrenor în NBA. El vine după o activitate de mare succes în NCAA.

Acesta a fost primul meci în stagiunea 2015/16 pentru ambele formații.

Foto: AP Photo/Sue Ogrocki

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.