Informații de la prima zi a turneului final U14 masculin

Cinci dintre componenții echipei U13 CSȘ Sighetu Marmației, încununată campioană a României în urmă cu trei zile, au evoluat pentru echipa U14 a aceluiași club în ziua de deschidere de la turneul final al Campionatului Național de la categoria de vârstă amintită (născuți 2001 și mai tineri). Maramureșenii au pierdut în confruntarea cu CSȘ CSM Târgoviște.

Rezultatul final al partidei a fost de 53-47. Partida a fost decisă în secvența decisivă, după 30 minute de joc tabela de marcaj indicând scorul de 36-36.

Ciprian Albu, MVP-ul și starul turneului final U13, a avut 12 puncte, 19 recuperări și 2 pase decisive pentru Sighetu. El a avut probleme din punct de vedere ofensiv, mai exact la finalizare, însă a făcut un efort extraordinar, totalizând 19 recuperări în compania unor jucători în majoritate mai mari cu un an.

La formația dâmbovițeană a jucat un singur baschetbalist care a fost prezent și la turneul final U13, acolo înde TGV a ocupat locul 7. Numele lui este Alexandru Duica. El a avut 22 minute de joc, perioadă în care a totalizat 4 puncte, 9 recuperări, 2 capace, 2 intercepții, o pasă decisivă pentru 12 la eficiență. El a avut cel mai bun indice +/- din echipa învingătoare, +8.

Din partea învingătorilor s-au remarcat Rareș Stănescu, autor a 12 puncte, respectiv George Apostol, cu 10 puncte 3 intercepții. Matei Șandor a reușit 12 puncte pentru Sighetu.

De notat că similar competiției U13, regulamentul obligă folosirea tuturor jucătorilor înscriși pe foaia oficială, respectiv menținerea pe tot parcursul unui sfert din prima repriză a fiecărui jucător. Așadar, numărul maxim de minute de joc pentru un baschetbalist pe meci poate să fie de 30.

Marile favorite au repurtat victorii concludente în ziua de deschidere a turneului final. Iată celelalte rezultate consemnate:

Dan Dacian București vs CSȘ Mediaș 93-60
U Mobitelco Cluj vs LPS Satu Mare 79-55
Slam București vs Unirea Iași 71-38

Programul zilei a 2-a:

Unirea Iași vs ACS Dan Dacian București – ora 10
CSȘ CSM Târgoviște vs U Mobitelco Cluj – ora 12
LPS Satu Mare vs CSȘ Sighetu Marmației – ora 14
CSȘ Mediaș vs Slam București – ora 16

Turneul final U14 masculin se desfășoară la Arena de Baschet din capitală.

În paralel se desfășoară turneul final U14 feminin. Acesta are loc la Ploiești și poate fi urmărit în transmisiune directă AICI.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.