Informații despre jucătorii convocați la echipa națională a României pentru acțiunea din februarie 2019

15 jucători au fost convocați la echipa națională de baschet masculin a României pentru cantonamentul premergător dublei cu Macedonia (acasă, la Ploiești, pe 21 februarie) și Kosovo (deplasare, 24 februarie), contând pentru faza a 2-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Antrenorul Tudor Costescu a operat, așa cum s-a anunțat AICI, trei modificări față de anunțul inițial, consemnat în urmă cu aproape trei săptămâni.

Doi jucători din lotul de 15 evoluează în alt campionat decât cel al României. Aceștia sunt Emi Cățe, în Liga ACB și Basketball Champions League, respectiv Alex Olah, în Euromillions League. Ceilalți 13 evoluează în Liga Națională.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

La ora actuală, 11 dintre cei convocați sunt legitimați la echipe din Grupa Roșie. Doi evoluează la echipe din Grupa Galbenă.

Aruncăm o privire asupra numărului de meciuri disputate, mediei de minute și indicelui de eficiență în sezonul 2018/19 pentru echipa de club a fiecărui component al echipei naționale a României:

Echipa națională mizează pe un jucător naturalizat în persoana lui Giordan Watson. Acesta are cea mai mare medie de minute jucate în actualul sezon dintre toți componenții echipei naționale. De notat că „G” are și opt partide disputate în cupele europene.

Un jucător evoluează în cupele europene, dar și în cel mai puternic campionat național din Europa. Este vorba despre Emanuel Cățe. Acesta are 35 meciuri oficiale (15 în Champions League).

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Radu Paliciuc este singurul jucător aflat în lotul României pentru campania din februarie anul curent, care a fost prezent la toate acțiunile precedente: EuroBasket 2017, cele trei ferestre din faza inaugurală a calificărilor FIBA Basketball World Cup și cele două ferestre anterioare din precalificările FIBA EuroBasket 2021.

Nandor Kuti ar fi fost al 2-lea jucător nelipsit de la toate meciurile echipei naționale din septembrie 2017 și până în prezent. El este accidentat și va absenta de la acțiunea din luna februarie a acestui an.

1 comentarii On Informații despre jucătorii convocați la echipa națională a României pentru acțiunea din februarie 2019

  • E normal ca se incearca schimbarea de generatie. Au fost convocati multi jucatori tineri, majoritatea au avut realizari in acest campionat si speram ca un numar cit mai mare sa confirme la acest nivel.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.