Informații despre FIBA Europe Cup – ediția 2018/19

FIBA Europe Cup – ediția 2018/19 pornește în mod oficial la drum pe data de 31 iulie anul curent. Potrivit regulamentului oficial al competiției (click AICI), la această dată se va desfășura tragerea la sorți a preliminariilor și grupelor. Ceremonia se va desfășura la Munchen, Germania.

Sistemul competițional rămâne neschimbat din sezonul precedent. Vor exista două tururi preliminare în urma cărora se va stabili lista finală a echipelor participante în faza grupelor.

Totodată, cele 24 echipe eliminate de-a lungul celor trei tururi preliminare ale Basketball Champions League vor fi repartizate în grupele FIBA Europe Cup cu mențiunea că există probabil un număr de echipe care vor opta să iasă din cupele europene dacă nu se califică pentru grupele Basketball Champions League.

În acest caz echipele eliminate în turul al 2-lea preliminar al FIBA Europe Cup vor alcătui un clasament separat. Cele mai bine clasate echipe în această ierarhie vor fi repartizate în grupele FIBA Europe Cup până când se acoperă cele 32 locuri disponibil.

În prima fază a grupelor vor exista opt grupe de câte patru echipe fiecare. Rezultă șase etape. Primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru faza a 2-a a grupelor, unde vor exista patru grupe de câte patru echipe fiecare. Primele două clasate în fiecare grupă din faza a 2-a se califică pentru playoff, unde vor avansa și ocupantele locurilor 5-6 din faza grupelor Basketball Champions League.

Playoff-ul se joacă în sistem dublă manșă eliminatorie în patru faze: optimi, sferturi, semifinale și finala.

Câștigătoarea FIBA Europe Cup primește un wildcard de participare în grupele Basketball Champions League.

Până la această oră nu a fost anunțată lista echipelor înscrise în preliminariile FIBA Europe Cup. România are două locuri rezervate și acestea vor fi repartizate în funcție de rezultatele obținute în sezonul precedent. Astfel, primele două echipe beneficiare de aceste locuri sunt U-BT Cluj-Napoca (câștigătoarea cupei și locul 3 în campionat), respectiv CSM Steaua EximBank București (locul 2 în LNBM).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.