Informații despre Euroliga masculină – ediția 2019/20 și alocarea locurilor în ediția 2020/21

Joi (11.07), la Munchen, a avut loc ședința Euroleague Commercial Assets Shareholders. În cadrul acestei ședințe s-a anunțat că Paulius Motiejunas și Zalgiris Kaunas au câștigat premiul pentru cea mai bună strategie de marketing pentru sezonul 2018/19. Este vorba despre proiectulZalgiris Virgin”.

În Cadrul ședinței s-a discutat despre comunicare și transparență în cadrul Euroligii masculine. De asemenea, s-a discutat lista de arbitri propuși pentru competiția supremă în sezonul 2019/20. Între alte subiecte discutate s-a numărat și sistemul de reluări utilizat în Euroligă.

Euroleaue Players Association a ratificat calendarul propus pentru sezonul 2019/20. În plus, s-a discutat implementarea unui sistem în care jucătorii accidentați să primească o a 2-a opinie medicală (neutră, independentă de clubul la care evoluează) și implementarea unui sistem în care disputele dintre jucători și cluburi.

S-au aprobat propunerile de modificare a regulamentului pentru meciurile din Euroliga masculină așa cum s-a dicutat luna trecută.

Au fost implementat noi reguli pentru fair play-ul financiar. De asemenea, se va implementa, de la startul noului sezon, un cod de conduită în interiorul arenelor pentru sporitvi. Au fost aprobate listele cu echipele participante în Euroliga masculină și EuroCup pe sezonul 2019/20.

O decizie importantă este legată de modul de alocare al locurilor în ediție 2020/21 în Euroliga masculină:

  • 11 echipe cu contract pe termen lung
  • 2 wildcard-uri pentru Asvel Villeurbane și Bayern Munchen
  • 2 licențe pentru performerele EuroCup (câștigătoarea și finalista)*
  • 3 wildcard-uri pe bază de performanță în competițiile interne**

*Dacă Valencia Basket (deținătoarea EuroCup) sau Alba Berlin (finalista EuroCup) se califică în playoff-ul Euroligii 2019/20, atunci aceasta va beneficia de wildcard și în sezonul 2020/21 la nivel de Euroligă. Dacă ambele echipe se califică în playoff-ul Euroligii, atunci echipa cu clasarea mai bună la încheierea sezonului regulat va obține un wildcard pentru sezonul 2020/21. În cazul în care una din aceste echipe va obține un wildcard pentru sezonul 2020/21 în Euroligă conform criteriilor menționate, atunci doar câștigătoarea EuroCup va primi wildcard pentru sezonul 2020/21 în Euroligă.

** Liga Adriatică va beneficia de unul dintre cele trei wildcard-uri.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.