Informații anunțate de FR Baschet cu privire la următoarea ediție a Ligii Naționale

Miercuri (22.05), s-a desfășurat o ședință a Consiliului Director din cadrul Federației Române de Baschet. În cadrul acesteia au luat parte 11 membri, alături de juristul, Doru TOma, directorul economic, Daniela Grădinaru, respectiv președintele CCAB, Adrian Voinescu.

Cel mai important punct al ședinței a fost legat de stabilirea formatului pentru Liga Națională – ediția 2019/20. Iată câteva din cele mai importante decizii referitor la LNBM:

Vor participa 16 echipe. Acestea urmează să fie repartizate în două grupe valorice de câte opt fiecare. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, rezultând 14 etape.

Primele șase clasate în Grupa valorică A avansează în Grupa Roșie. Locurile 7 și 8 din GVA, alături de primele patru din GVB, formează Grupa Galbenă. Restul vor alcătui grupa Albastră.

În grupele nou formate se va juca din nou în dublă manșă, pe sistemul fiecare cu fiecare. Cele șase din GVA și primele două din GVB vor avansa în playoff. De asemenea, se va juca pentru locurile 9-16.

De notat că echipele clasate pe locurile 15 și 16 la încheierea sezonului 2018/19 vor juca un tur de baraj în compania primelor două clasate din Liga 1.

Un club poate avea o singură echipă înscrisă în LNBM. În schimb, se va reînființa Liga 1, astfel încât echipele din LNBM vor avea posibilitatea să înscrie o echipă satelit în cel de-al 2-lea eșalon, acolo unde ar putea avea o bază mai consistentă de jucători tineri.

Fiecare echipă din LNBM va fi obligată să aibă cel puțin două echipe înscrise în competițiile juvenile (între U13 și U18).

Regulamentul de formare al unei echipe va rămâne neschimbat. Așadar, fiecare echipă din LNBM va putea înscrie cel mult șase străini pe foaia de arbitraj și este obligată să joace cu un autohton în permanență, acesta trebuind să fie jucător U23 în primele două sferturi.

Fiecare echipă poate să perfecteze șase extra transferuri de la startul sezonului regulat și până la 29 februarie 2020. Între 1-31 martie 2020 fiecare echipă are posibilitatea să efectueze un extra transfer (dacă se consemnează o accidentare gravă).

Tragerea la sorți pentru jocurile din prima fază a sezonului regulat în LNBM, respectiv a jocurilor din primele faze ale Cupei României – ediția 2019/20 se va desfășura în 29 iulie, la Oradea, cu ocazia Campionatului European U18 masculin – ediția 2018/19.

Sezonul regulat al LNBM 2019/20 demarează pe 5 octombrie 2019 și se termină în perioada 2-10 iunie 2020. În schimb, Cupa României demarează pe 25-28 septembrie anul curent, iar F4-ul se va desfășura în perioada 8-9 februarie 2020. Așadar, turneul final al cupei va reveni în luna februarie, după un singur an în care acesta a avut loc în aprilie.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.