Individualități deosebite răpuse de România U20 feminin la Oradea

Echipa națională U20 feminin a României a repurtat victorii în compania formațiilor similare ale Marii Britanii și Ucrainei în cursul serilor de duminică și luni, la Campionatul European Divizia B de la Oradea. Tricolorele au revenit spectaculos în ambele partide, reușind să anuleze deficite de 15 și 10 puncte în drum spre victoriile cu numărul 2 și 3 la competiția în care evoluează din postură de gazde.

Formația pregătită de Cătălin Tănase, Larisa Toma și Alexandru Radu a rezistat în fața unor echipe curajoase și valoroase, conduse din teren de niște individualități remarcabile, sportive de care vom auzi cu certitudine la nivel de seniori. Este vorba despre Savannah Wilkinson, respectiv Kristina Karp.

Wilkinson măsoară 1.78 metri și evoluează la poziția 3, fiind componentă a echipei Florida State în NCAA Women. Ea a bifat 23 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive în meciul cu România. A început partida cu 15 puncte marcate în primele 15 minute de joc efectiv, însă a avut mari probleme în continuare. Savannah a terminat cu 1/9 la aruncările de trei puncte și cu 32% la aruncările din acțiune în urma celor 25 de încercări efectute.

La o zi distanță, în victoria pe revenire repurtată asupra Lituaniei, Wiklinson a totalizat 34 puncte, având trei reușite de la distanță și 55% la aruncările din acțiune. De altfel, Savannah a terminat partide cu 33 la eficiență și 13 la +/- în 32 minute de joc. Numărul 17 de la echipa Marii Britanii are 24.3 puncte pe meci, fiind liderul marcatorilor la turneul găzduit de Oradea.

Karp măsoară 1.95 metri și evoluează pe post de pivot. Este legitimată la Interkhim-Sdyusshor Odessa și a demonstrat calități impresionante, specifice poziției 5. În meciul cu România a avut 21 puncte cu procentaj de 73% la aruncările din acțiune, a bifat cinci recuperări ofensive și a încheiat cu 30 la eficiență.

Păstrată excesiv pe parchet, având cel puțin 37 minute de joc în fiecare din cele trei partide disputate până acum, Kristina este deosebit de productivă la recuperare, având 12 recuperări sub coșul advers și o medie generală de 11 mingi prinse la panou pe meci. De altfel, Karp este clasată pe locul al 2-lea în ierarhia eficienței pe meci cu un indice de 24.3 la acest capitol.

În pofida certelor calități de care dispun cele două jucătoare enumerate, echipa antrenată de Cătălin Tănase a găsit soluții de a învinge. România a repurtat astfel două victorii extrem de importante sporindu-și șansele de calificare în semifinalele competiției. Pe de altă parte, orădenii și cei prezenți pe malurile Crișului Repede în aceste zile pot să le vadă pe cele două sportive de care vom mai auzi pe viitor în mod cert.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.