Aproape la indigo – U-BT Cluj-Napoca a cucerit Cupa României 2017 și 2018 în condiții asemănătoare

Finala Cupei României 2018 a avut un deznodământ similar cu cea din ediția anterioară. U-BT Cluj-Napoca a câștigat trofeul, performanță izbutită pentru a 3-a oară consecutiv.

Modul în care Clujul a pus mâna pe trofeu este la rândul lui similar cu ceea ce s-a întâmplat în 2017. Ediția precedentă, desfășurată la Sibiu, a fost adjudecată de U-BT în urma unei confruntări cu BC Mureș.

Alin Borșa a avut ultima șansă pentru echipa alb-albastră. Jucătorul de poziția 4 al lui BC Mureș a irosit o aruncare din acțiune complet deschisă la minus un punct pe tabela de marcaj pentru echipa sa. Nimeni din tabăra clujeană nu s-a aflat în apropierea lui Borșa la faza respectivă. U-BT Cluj-Napoca a învins BC Mureș cu scorul de 79-78, la finala din 2017.

Muhamed Pasalic s-a aflat în aceeași situație de această dată. Jucătorul bosniac, combo guard al CSM CSU Oradea, a beneficiat de o aruncare de trei puncte deschisă după ce apărătorul acestuia a mers să strângă la pătrunderea lui Kris Richard. Americanul l-a găsit impecabil pe Pasalic, însă aruncarea acestuia a fost imprecisă. U-BT Cluj-Napoca a depășit CSM CSU Oradea cu scorul de 64-61, la finala din 2018.

În ambele cazuri jucătorul care a arunca la coș a respectat o regulă nescrisă, general acceptată în baschetul modern. Atunci când ești liber arunci la coș deoarece nu știi când te mai întâlnești cu oportunitatea unei aruncări necontestate.

Deosebirea constă în faptul că Borșa nu este un jucător care aruncă cu regularitate de la semi și mare distanță. Pasalic este un jucător redutabil la aruncare, dovadă în acest sens fiind poziționarea în fruntea Ligii Naționale la capitolul procentaj al aruncărilor de trei puncte. Muha are 50% la acest procedeu. Cu alte cuvinte, Pasalic marchează una din două aruncări de pe semicerc în acest sezon. Soarta a făcut ca el să o rateze tocmai pe cea din ultimele secunde ale finalei de Cupa României.

E adevărat, aruncarea lui Borșa a venit chiar pe sirena ce a anunțat finalul partidei, iar cea a lui Pasalic s-a consemnat cu câteva secunde rămase pe timpul de joc efectiv.

Ca fapt divers, la ora publicării acestui text, Muhamed Pasalic a câștigat concursul de aruncări de trei puncte în cadrul All Star Game-ului din baschetul masculin românesc – ediția 2018, desfășurat la Sfântu Gheorghe.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Aproape la indigo – U-BT Cluj-Napoca a cucerit Cupa României 2017 și 2018 în condiții asemănătoare

  • Marcheaza una din doua dupa statistica, multe fiind in meciuri normale sau usoare. La sfirsitul unei finale, obosit si cu ,,sabia lui Damocles,, e greu sa mai dai una din doua. Sansele sa o dai sunt mai intotdeauna mai mici.
    Pentru noi spectatorii a fost frumos sa vedem multe meciuri echilibrate, care s-au decis doar in ultimele secvente.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.