S-a încheiat sezonul regulat în Liga Adriatică

Sezonul regulat al Ligii Adriatice s-a încheiat duminică (22.03). În urma rezultarelor înregistrate în ultima etapă s-a ajuns la confruntarea celor două forțe ale baschetului sârbesc în primul tur al playoff-ului competiției.

clsAstfel, Buducnost Podgorica a depășit pe Partizan Belgrad cu scorul de 85-79, iar Cedevita Zagreb s-a impus la Szolnok cu 74-67.

Campioana Serbiei conducea cu scorul de 79-72 cu trei minute înainte de final, însă Buducnost a replicat cu un parțial de 13-0. Această revenire a schimbat complet configurația playoff-ului competiției. Campioana Muntenegrului a terminat pe locul al 2-lea, iar cea a Croației a fost a 3-a, pentru ca Partizan să se claseze pe locul al 4-lea. La egalitate între Cedevita și Partizan, avantajul este de partea croaților care au coșaveraj mai bun în urma duelurilor directe.

Drept urmare, în semifinale, Steaua Roșie se va bucura de avantajul terenului propriu – adică va avea fanii de partea sa – la primele două jocuri și eventual la cel decisiv în seria cel mai bun din cinci meciuri ale seriei cu Partizan. În schimb, Buducnost are același avantaj în confruntarea cu Cedevita.

În săptămâna premergătoare ultimei etape un nou scandal a izbucnit la Partizan. Campioana Serbiei a programat un meci amical în compania lui Mega Leks Belgrad pe care l-a pierdut. Antrenorul Dusko Vujosevic și-a pedepsit jucătorii chemându-i la antrenament a 2-a zi dimineață la ora 6. În condițiile în care mai mulți jucători de la această echipă joacă pe gratis – Sasha Pavlovic, Milan Macvan etc – s-a ajuns la un conflict. Jucătorii amintiți nu s-au prezentat la acel antrenament, însă nu au făcut-o nici la cel de-al 2-lea antrenament al zilei.

Lucrurile au fost lămurite într-un târziu, inclusiv cu Sasha Pavlovic, fost jucător în NBA. Acesta a fost titularizat în angrenajul lui Partizan, însă această echipă nu a reușit să evite înfrângerea în confruntarea de la Podgorica, astfel încât a ajuns pe locul 4, urmând să se dueleze cu marea rivală pentru un loc în finala Ligii Adriatice.

Reamintim că pentru prima prima dată în istoria Ligii Adriatice, fazele superioare se vor desfășura în sistem playoff. Acesta înlocuiește sistemul de tip Final Four utilizat în precedentele sezoane.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.