Începe Campionatul Mondial de baschet feminin – ediția 2018, la Tenerife

FIBA Women’s Basketball World Cup 2018 demarează sâmbătă (22.09), în Tenerife, Spania. Cele mai bune 16 echipe din lumea baschetului feminin se reunesc în celebra insulă pentru competiția care va stabili numele noii campioane mondiale.

Echipele calificate au fost repartizate în patru grupe de câte patru fiecare după cum urmează:

A – Corea de Sud, Grecia, Canada, Franța
B – Australia, Turcia, Argentina, Nigeria
C – Japonia, Puerto Rico, Belgia, Spania
D – Letonia, SUA, Senegal, China

Sistem competițional și calendar

Se joacă în sistem fiecare cu fiecare. Prima clasată în fiecare grupă se califică în sferturile de finală, iar ultima clasată este eliminată din competiție. Locurile 2 și 3 în fiecare grupă se duelează în playoff în sistem încrucișat (A2 vs B3, A3 vs B2, C2 vs D3 și C3 vs D2).

Faza grupelor se joacă între 22 și 25 septembrie (cu zi de pauză în 24 septembrie). Playoff-ul de calificare pentru sferturile de finală are loc pe 26 septembrie, iar sferturile de finală, semifinalele, finala și meciul pentru medalia de bronz se dispută între 28 și 30 septembrie 2018.

Scurt istoric

Aceasta este a 18-a ediție din istoria Campionatului Mondial de baschet feminin. Spania găzduiește evenimentul pentru prima dată în istorie. Este cel de-al 2-lea eveniment de amploare găzduit în Santiago de Tenerife, după Final Four-ul Basketball Champions League – ediția 2016/17.

Statele Unite ale Americii au triumfat la precedentele două ediții de Campionat Mondial feminin, respectiv în patru din ultimele cinci. Americancele au nouă titluri mondiale, adică mai mult de jumătate din edițiile desfășurate până la această oră. Uniunea Sovietică are șase titluri mondiale, iar Australia și Brazilia au triumfat o dată fiecare.

Transmisiuni online gratuite

Potrivit informațiilor noastre nicio televiziune din România nu va transmite meciurile acestui eveniment, singurul turneu final de nivel de seniori în baschetul destinat echipelor naționale de seniori în anul calendaristic 2018. FIBA va oferi transmisiuni în direct, gratuit, pe internet, prin intermediul canalului YouTube FIBA, ce poate fi accesat AICI. Meciurile în faza grupelor demarează la ora 11:00.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.