Igor Kokoskov susținut de propriul său șef pentru funcția de antrenor principal în NBA

Quin Snyder, antrenorul principal al lui Utah Jazz, echipă angrenată în playoff-ul NBA, acolo unde în primul tur duce o impresionantă luptă cu Oklahoma City Thunder, a făcut o afirmație onorantă la adresa asistentului său, Igor Kokoskov. Concret, acesta a declarat că tehnicianul originar din Serbia este pregătit pentru funcția de antrenor principal la o grupare din liga profesionistă nord-americană.

Snyder a precizat:

„I-am spus de mult că este antrenor principal la nivel de NBA. i-am repetat cest lucru ani de zile, dar cred că a aut nevoie de ceva timp pentru a conștientiza acest luru. Igor este un om extrem de preocupat de propria activitate și de a-și duce la îndeplinire sarcinile de serviciu.

Întotdeauna a conștientizat că este menit să fie antrenor la nivel înalt. Pe de altă parte este un om atât de modest și de loial încât ca și colaborator al său nu poți decât să-i dorești tot succesul din lume. Igor este o piesă de bază a staff-ului nostru tehnic și cred că toată lumea de la Utah Jazz știe acest lucru. Fără îndoială este omul potrivit pentru funcția de antrenor principal în NBA.”

Declarația vine într-o perioadă în care mai multe publicații nord-americane au precizat faptul că Phoenix Suns sunt interesați de antrenorul care a ghidat Slovenia spre medalia de aur la EroBasket 2017. Interesant este că gruparea din Arizona vine după un sezon modest, în care a concediat antrenorul după doar trei meciuri și a continuat cu Jay Triano sub formă de antrenor interimar.

Suns au pierdut și un jucător important pe parcursul sezonului, părând să fie pregătiți de un nou început. Kokoskov este, se pare, principalul candidat la funcția de antrenor principal, ceea ce ar reprezenta o premieră absolută pentru tehnicienii europeni. Nimeni nu a avut funcția de antrenor principal cu drepturi depline din baschetul european. Singura excepție este David Blatt, un antrenor american cu cetățenie israelienă, care a fost format în SUA, dar a cunoscut succesul în Europa.

Și-a început cariera de antrenor în anul 1992, la OKK Belgrad, când avea doar 21 ani. Absolvent al universității din Belgrad, Kokoskov a lucrat un an la Partizan Belgrad, pentru ca în anul 1999 să facă pasul spre Statele Unite ale Americii, acolo unde lucrează neîncetat de atunci. A petrecut un sezon la univesiatate Missouri, iar din 2000 activează neîncetat în NBA.

Kokoskov a lucrat cinci sezoane în calitate de antrenor asistent la Phoenix Suns. Acest lucru s-a întâmplat în perioada 2008/13, sub comanda lui Terry Porter (2008/09), respectiv a lui Alvin Gentry (2009/13). Cu cel din urmă a colaborat și la primul său angajament în NBA. Tehnicianul amintit lucrează la Utah Jazz din anul 2015. El a mai activat sub formă e antrenor asistent la Orlando Magic, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons și Los Angeles Clippers.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Igor Kokoskov susținut de propriul său șef pentru funcția de antrenor principal în NBA

  • Ar fi ceva cu totul deosebit sa fie principal.
    Nu ca nu ar merita, ținând cont ca este acolo de 19 ani, ci pentru ca ar fi un semnal ca monopolul nu este total.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.