Ierarhia recuperărilor în Liga Națională

Ieșită din cursă pentru ocuparea unui loc de playoff, CSU Atlassib Sibiu este în continuare lider autoritar al Ligii Naționale la numărul de recuperări cedate sub propriul panou. Formația pregătită până de curând de către Miodrag Perisic și mai nou de Cătălin Vulc, este singura din LNBM care permite mai puțin de 9 recuperări sub propriul coș.

Nu este mai puțin adevărat faptul că formația de pe Cibin primește puncte cu lejeritate din interiorul semicercului. Adversarii Sibiului marchează cu o precizie de 58.6% la acest gen de aruncări.

Revenind la ierarhia ce ne spune cine se pricepe cel mai bine la blocaj defensiv (boxout), este de remarcat poziția lui CSU Ploiești, BC Timișoara și U BT Cluj-Napoca între formațiile care permit sub 10 recuperări sub propriul coș. Toate celelalte echipe permit peste 10 recuperări ofensive sub propriul coș.

Ultima poziție în această ierarhie aparține lui BC Mureș. De notat că și Energia Târgu-Jiu are probleme serioase la acest capitol.

U BT Cluj-Napoca este singura echipă din România care obține peste 12 recuperări ofensive pe meci. Gaz Metan Mediaș, Steaua CSM București și CSU Sibiu au câte 11 sau mai multe recuperări pe partidă. La polul opus se situează Energia Târgu-Jiu, CSM-U Oradea, CSU Ploiești și BC Timișoara. Acestea au cu mult sub zece recuperări ofensive pe partidă.

Tabelul de mai jos prezintă trei coloane. Ordinea în tabel este dată de ultima coloană, cea a recuperărilor ofensive permise de fiecare echipă. Celelalte două se referă la numărul total de recuperări culese de fiecare echipă, respectiv la numărul de recuperări ofensive obținute de fiecare echipă în parte.

recuperari

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.