Houston spulberă pe Cleveland și se apropie de vârful Conferinței Vest

Houston Rockets au surclasat pe Cleveland Cavaliers, scor 120-88, într-un meci din sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane. Texanii au controlat jocul, desprinzându-se la 26 puncte în prima jumătate. Campioana NBA din 2016 nu a mai revenit până la final.

Chris Paul a totalizat 22 puncte, 11 pase decisive, 8 recuperări, alți cinci jucători ai lui Rockets având cel puțin 11 puncte marcate. În replică niciun jucător de la Cleveland nu a marcat mai mult de 12 puncte. LeBron James a reușit 11 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive.

Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Houston obține a 4-a victorie consecutivă și a 11-a în ultimele 13 meciuri disputate. Rockets au 38-13 la general și se apropie la două victorii de primul loc în Vest. Cleveland pierde pentru a 8-a oară în ultimele 12 jocuri susținute și ajunge la 30-21, ocupând locul 3 în Est. De notat că Washington are 30-22 la general și se apropie de podium în Conferința Est.

Denver Nuggets au depășit pe Golden State Warriors, scor 115-108. Formația din Colorado a realizat un parțial de 38-25 în sfertul decisiv al partidei pe care a găzduit-o. Will Barton a totalizat 25 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Nikola Jokic a adăugat 19 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Kevin Durant a totalizat 31 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, Stephen Curry a adăugat 24 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, iar Klay Thompson a terminat cu 16 puncte, 5 pase decisive pentru campioana în exercițiu.

Nuggets au 28-25 la general și ocupă locul 8 în Vest. În schimb, Warriors au 41-12, situându-se pe primul loc în ligă, cu un avantaj semnificativ redus în ultima perioadă.

Ricky Rubio a marcat 34 puncte cu 9 pase decisive în victoria repurtată de Utah Jazz în fieful lui San Antonio Spurs. Rezultatul final a fost de 120-111. „Mormonii” au avut alți doi străini în cvintetul de start. Este vorba despre Joe Ingles și Rudy Gobert. În plus, de pe bancă au venit Jonas Jerebko și Raul Neto, alături de revenitul Ekpe Udoh. Învingătorii au fost lipsiți de Donovan Mitchell (răcit). La Marcus Aldridge a replicat cu 31 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace pentru Spurs.

Minnesota Timberwolves au depășit pe New Orleans Pelicans, scor 118-107, la meciul de debut al lui Nikola Mirotic în uniforma echipei din Louisiana. Spaniolul cu origini ex-iugoslave a venit de pe bancă, a bifat 35 minute de joc și a totalizat 18 puncte, 12 recuperări, 4 intercepții, 2 pase decisive și un capac. Anthony Davis a reușit 38 puncte, 9 recuperări pentru Pelicans. De la învingători s-au evidențiat Jimmy Butler – 30 punhcte, 8 recuperări, 7 pase decisive, respectiv Karl Anthony Towns – 22 puncte, 16 recuperări.

Prin prisma acestor rezultate, San Antonio Spurs au 34-21, iar Minnesota Timberwolves ajung la 34-22 în Conferința Vest.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.