Houston egalează recordul de coșuri de trei puncte, iar Westbrook reușește un meci 20-20-20

Houston Rockets au câștigat cel de-al 17-lea din ultimele 20 partide disputate în sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin – ediția 2018/19. Texanii au învins pe terenul lui Sacramento Kings, scor 130-105.

Partida a fost controlată de elevii lui Mike D’Antoni. Aceștia s-au desprins la 33-23 în primul sfert. Ecartul a continuat să crească, scorul la jumătatea partidei fiind de 63-46. Californienii au câștigat sfertul 3 la limită, însă ultimul act a revenit oaspeților cu 39-28.

Rockets au marcat 26 coșuri de trei puncte și au avut un procentaj de 43% la acest capitol. Ei au egalat recordul absolut de reușite de pe semicerc într-un meci din NBA, stabilit inițial de aceeași echipă pe 19 decembrie 2018.

Nouă din cei 11 jucători care au evoluat pentru învingători au marcat cel puțin o aruncare din spatele semicercului: Harden – 7, Gordon – 5, House Jr – 4, Tucker – 3, Rivers și Shumpert – câte 2, Paul, Faried și Chiozza – câte una. Capela și Clark nu au marcat din spatele semicercului, primul fiind singurul care nu a executat nicio astfel de aruncare.

A fost cel de-al 16-lea meci în acest sezon cu cel puțin 20 coșuri de trei puncte marcate pentru Houston. Texanii au terminat acest meci cu 30 pase decisive.

Houston are 50-28 și se situează pe locul 3, la 1.5 meciuri în urma locului 2, respectiv cu jumătate de meci înaintea locului 4. Sacramento a ajuns la 38-40, ocupând locul 9 în Vest.

Russell Westbrook a izbutit o prestație colosală din punct de vedere statistic în victoria repurtată de OKC Thunder în fața lui Los Angeles Lakers. Rezultatul final a fost de 119-103. Russ a totalizat 20 puncte, 21 pase decisive și 20 recuperări (5 ofensive) în 37 minute de joc.

Aceasta este a 2-a performanță 20-20-20 din istoria NBA. Prima îi aparține lui Wilt Chamberlain, fiind stabilită pe 2 februarie 1968, cuprinzând 22 puncte, 25 recuperări și 21 pase decisive.

Acesta a fost cel de-al 31-lea triple-double în acest sezon pentru Westbrook. El a ajuns la 134 astfel de performanțe, cu patru mai puțin decât Magic Johnson, al 2-lea clasat în listă.

Golden State Warriors au surclasat pe Denver Nuggets, scor 116-102, într-un duel al primelor clasate în Conferința Vest. Jocul a fost controlat de campioana NBA, aceasta desprinzându-se constant pe tabela de marcaj de-a lungul primelor trei sferturi.

DeMarcus Cousins a totalizat 28 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive pentru învingători. Jamal Murray a replicat cu 17 puncte, 5 intercepții pentru Nuggets.

În urma acestui meci, Golden State are 53-24 și se desprinde la două victorii de Denver în fruntea Conferinței Vest.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.