Gustavo Ayon s-a accidentat din nou

Problemele se țin scai de Gustavo Ayon și Real Madrid. Pivotul mexican a suferit o nouă accidentare. De această dată nu este vorba despre una foarte gravă, însă aceasta îl va scoate din circuit pentru restul sezonului regulat în Euroliga masculină.

Ayon a suerit o entorsă foarte urâtă de gleznă în meciul pe care madrilenii l-au pierdut la Valencia, în etapa a 27-a din sezonul regulat al Euroligii. Campioana în exercițiu a Spaniei a învins cu scorul de 96-88.

În 17 minute de joc, Ayon a totalizat 2 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive pentru 5 la eficiență. Centrul înalt de 2.08 metri și în vârstă de 33 ani a jucat doar zece meciuri în actuala ediție a Euroligii msculine. El are medii statistice de 9.9 puncte, 6.5 recuperări, 3.1 pase decisive, 1.3 intercepții și 0.9 capace în 24 minute pentru 15.4 la eficiență.

De notat că Gustavo a jucat în primele cinci etape ale actualei ediții de Euroligă, după care a absentat până în etapa a 23-a.  El a lipsit la 17 meciuri din cauza unei accidentări la umăr ce a necesitat intervenție chirurgicală.

Reamintim că sezonul 2017/18 a fost marcat de o serie de accidentări grave pentru jucătorii importanți ai lui Real Madrid. Întâi s-a consemnat dispariția lui Sergio Llull, accidentat în programul echipei naționale a Spaniei. El nu a evoluat în niciun meci oficial din actuala stagiune.

Ulterior s-au accidentat Gustavo Ayon, Anthony Randolph și Ognjen Kuzmic. Fiecare dintre aceștia a lipsit luni întregi de pe parchet, cel din urmă neavând șanse de a mai evolua în actuala ediție de Euroligă. În plus, Luka Doncic a absentat la ultimele trei meciuri ale lui Real din Euroliga masculină, interval în care nu a jucat nici în Liga ACB.

În pofida acestor probleme, Real Madrid are 16-11 la general și se situează pe locul al 4-lea în ierarhia la zi a Euroligii masculine. Formația pregătită de către Pablo Laso este calificată în playoff, însă continuă lupta pentru obținerea avantajului terenului propriu.

Programul lui Real Madrid în ultimele trei etape din faza regulată a Euroligii cuprinde meciuri cu Zalgiris Kaunas și Brose Baskets (ambele pe teren propriu), intercalate de meciul cu Steaua Roșie Belgrad (deplasare).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.