Grupul Dogus se retrage de la finanțarea lui Fenerbahce!

Dogus Group se retrage de la finanțarea lui Fenerbahce Istanbul. Anunțul a fost făcut de către Aziz Yildirim, președintele clubului. Motivul este reprezentat de criza economică din Turcia, una ce afectează afacerile grupului Dogus.

În urmă cu un an, Dogus a semnat un contract pe trei sezoane cu Fenerbahce Istanbul. Acesta a cuprins suma de 45 milioane euro, pe care grupul Dogus urma să ofere secției de baschet a clubului galben-albastru. Contractul respectiv a cuprins clauze la încheierea fiecărui sezon, care permit lui Dogus să se retragă.

Aziz Yildirim a declarat că în pofida plecării lui Dogus din lista sponsorilor, Fenerbahce va găsi resurse să rămână o echipă de top în Turcia și Euroligă. El a condiționat acest lucru de continuarea în actuala formulă la nivel administrativ.

Dogus a început să investească în baschet la Darussafaka, formație ce evolua în al 2-lea eșalon al Turciei la momentul începerii colaborării. Echipa a promovat în primul eșalon, iar în scurt timp a devenit o forță a campionatului. Ulterior, Dogus a devenit partener oficial al Turkish Airlines Euroleague, una dintre condiții fiind ca Darussafaka să primească un wildcard în această competiție. Ca o consecință, Dogus și-a intensificat investițiile la Darussafaka, pentru ca în vara anului 2017 să treacă în tabăra lui Fenerbahce.

Între timp, în pofida plecării grupului Dogus, Darussafaka a revenit în Euroligă după ce a câștigat ediția 2017/18 a EuroCup.

În altă ordine de idei, Fenerbahce și-a asigurat calificarea în finala campionatului din Turcia. Formația antrenată de Zeljko Obradovic a câștigat Meciul 3 al seriei cu Banvit, disputat în deplasare. Galben-albaștrii au încheiat semifinala amintită cu scorul general de 3-0.

1 comentarii On Grupul Dogus se retrage de la finanțarea lui Fenerbahce!

  • Se cam golește pusculita lui Erdogan. Ce e mai îngrijorător e dependența Euroligii de sponsorii turci, care de ceva ani sunt majoritari în aceasta competiție. Să vedem cum evoluează situația.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.