Grupa Galbenă – Fără surprize în etapa a 8-a

Runda a 8-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 a cuprins victorii pentru favorite. Dinamo Știința București, CSO Voluntari și Steaua București rămân la aceeași distanță una față de cealaltă cu două etape rămase de disputat din sezonul regulat.

În deschiderea etapei, CSO Voluntari s-a impus la Constanța cu scorul de 91-66. Partida nu a avut istoric, fiind controlată în totalitate de elevii lui Eugen Ilie. Pe sferturi: 24-14, 21-14, 30-16, 16-22.

Danilo Tasic a totalizat 19 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și 2 capace, alți patru jucători ai ilfovenilor având peste zece puncte. În replică, Alin Andrieș a totalizat 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

Steaua București s-a desprins decisiv după pauză în confruntarea cu CSM Mediaș. Rezultatul final a fost de 84-60. Militarii conduceau la jumătatea partidei cu 36-30, însă au reușit un parțial de 35-16 în secvența a 3-a. Ultimul act nu a mai contat.

Austin Chatman a reușit 16 puncte, alți trei jucători având peste zece puncte în contul Stelei. De cealaltă parte, Titus Nicoară a reușit 13 puncte, iar Stefan Sajin a totalizat 13 puncte, 10 recuperări pentru Mediaș

În fine, Dinamo Știința București s-a impus în duelul cu CSM Phoenix CSU Galați. Rezultatul final fost de 84-75. Aceasta a fost prima apariție a echipei antrenate de Tudor Costescu după calificarea la Final Four-ul Cupei României. Partida a fost controlată de bucureșteni, aceștia câștigând primele trei secvențe.

Justin Baker a totalizat 23 puncte, 8 recuperări, alți trei jucători având peste zece puncte. La Dinamo Știința au revenit Modestas Kumpys și Willie Kemp. De cealaltă parte, Mark Dorris Jr a reușit 17 puncte, 7 reucperări și 4 pase decisive.

Clasamentul la zi:

  1. Dinamo Știința București – 7/1 15 puncte
  2. CSO Voluntari – 7/1 15 puncte
  3. Steaua București – 6/2 14 puncte
  4. CSM Phoenix CSU Galați – 3/5 11 puncte
  5. CSM Mediaș – 1/7 9 puncte
  6. Athletic Constanța – 0/8 8 puncte

Programul etapei următoare:

Vineri (29.03)
CSM Mediaș vs Dinamo Știința București – ora 18:00

Sâmbătă (30.03)
CSM Phoenix CSU Galați vs Athletic Constanța
CSO Voluntari vs Steaua București

Steaua este obligată să câștige confruntarea de la Voluntari pentru a păstra șanse de calificare în playoff-ul LNBM.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.