Grupa Galbenă – Etapa 1: Victorii pentru favorite

Grupa Galbenă a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 a demarat cu victorii în deplasare pentru echipele care au venit din Grupa valorică A. De asemenea, derby-ul fruntașelor Grupei valorice B a fost adjudecat din nou de ilfoveni.

CSO Voluntari s-a impus cu scorul de 105-97 în confruntarea cu CSM Mediaș. Partida a cuprins un parțial de 41-25 în favoarea elevilor lui Eugen Ilie. Acesta s-a consemnat în sfertul al 2-lea. Ardelenii au replicat în sfertul 3 cu unul de 28-15, dar nu au reușit să răstoarne situație pe tabela de marcaj.

Voluntari a avut 16/25 pentru 64% la aruncările de trei puncte, respectiv 21/35 pentru 60% la aruncările de două puncte. Nu a mai contat că ilfovenii au avut 13 aruncări libere ratate cu un procentaj de 54%. De asemenea, avantajul Mediașului la recuperare ofensivă (11-5), procentajul de 50% la trei puncte și superioritatea la intercepții și posesii pierdute au fost inutile.

Svetozar Popovic a totalizat 27 puncte, 16 pase decisive, Dani Popescu a contribuit cu 22 puncte, 8 pase decisive, Danilo Tasic a încheiat cu 19 puncte, 11 recuperări, 2 intercepții, 2 capace, iar Ernest Franklin Zeigler a izbutit 14 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. Milan Vulic a replicat cu 25 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții.

Steaua București a surclasat câștigătoarea Grupei valorice C la ea acasă. CSM Phoenix CSU Galați nu a putut emite pretenții în duelul cu formația antrenată de Sașa Ocokoljic. Rezultatul final a fost de 87-63.

Jocul nu a avut istoric, militarii desprinzându-se decisiv din primul sfert, scor 29-11. Ecartul a crescut și tabela de marcaj indica scorul de 49-25 la jumătatea partidei. Gălățenii au redus din deficit în sfertul 3, însă bucureștenii au refăcut ecartul de 24 puncte până la final.

Cu 2/12 pentru 17% la linia de pedeapsă, probabil cel mai slab procentaj din ultimii ani la o echipă din LNBM, Steaua București s-a impus fără emoții. Roș-albaștrii au avut 66% la aruncările de două puncte și au avut avantaj la toate celelalte capitole statistice.

Andrei Mandache a totalizat 18 puncte, 6 intercepții, 5 recuperări și 4 pase decisive, Aleks Vlahovic a adăugat 15 puncte, 10 pase decisive, 3 intercepții, alți patru jucători având între 10 și 13 puncte marcate pentru învingători. Marko Perovic a replicat cu 12 puncte, 5 recuperări, iar Djordje Dzeletovic a adăugat 12 puncte pentru Galați.

Dinamo Știința București s-a impus pe terenul lui Athletic Constanța și a obținut primul succes stagional. Formația antrenată de către Tudor Costescu a controlat jocul de la malul Mării Negre și s-a impus cu scorul de 85-69.

Bucureștenii s-au desprins la 28-15 în primul sfert. Au urmat două perioade de joc mai echilibrate. Constanța s-a apropiat la 46-38, scor înregistrat la jumătatea întâlnirii. Ecartul de opt puncte s-a menținut până la intrarea în secvența decisivă, scor 64-56, Dinamo Știința dublându-și avantajul în ultimele zece minute de joc.

Învingătorii au terminat cu 66% la aruncările de două puncte și au avut cu 15 procente peste echipa adversă la aruncările din acțiune. Constanța a avut 26 vizite la linia de pedeapsă, iar Dinamo Știința doar 16, însă oaspții au avut procentaj mai bun.

Justin Baker a reușit 19 puncte, 11 recuperări, Michael Deloach a adăugat 17 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții, Modestas Kumpys a terminat cu 13 puncte, iar Ousmane Barro a avut 12 puncte, 8 recuperări pentru învingători. În replică, Alin Andrieș a reușit 16 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, iar Brandon Lockhart a izbutit 12 puncte, 2 intercepții pentru Constanța.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.