Gregg Popovich urcă pe locul 3 în lista antrenorilor cu cele mai multe victorii în NBA

Gregg Popovich a urcat pe locul al 3-lea pe lista antrenorilor cu cele mai multe meciuri câștigate în istoria NBA. Performanța s-a consemnat în spectaculosul meci dintre San Antonio Spurs și Oklahoma City Thunder, încheiat cu scorul de 154-147, după două reprize de prelungiri.

Coach Pop a ajuns la victoria cu numărul 1222, depășind un alt nume legendar, Jerry Sloan, cunoscut pentru perioada petrecută la cârma lui Utah Jazz. Antrenorul lui Spurs este devansat pe podium de către Don Nelson (1335 victorii) și Lenny Wilkens (1332).

Foto: Soobum Im-USA TODAY Sports

În vârstă de 69 ani, Gregg Popovich este antrenorul principal al lui San Antonio Spurs din anul 1996. Așadar, ultima treime din viață a petrecut-o pe banca texanilor. El a cucerit cinci titluri NBA și a pierdut o finală.

Popovich este unul dintre cei doar cinci antrenori din NBA care au cucerit cel puțin cinci titluri NBA. El face parte dintr-o companie selectă ce îi mai cuprinde pe Phil Jackson, Red Auerbach, Pat Riley și John Kundla.

Spurs sunt în grafic pentru a 22-a prezență consecutivă în playoff-ul NBA. Popovich a ratat calificarea între primele 16 echipe ale ligii profesioniste o singură dată, la sezonul de debut ca antrenor al pintenilor. Actualmente, San Antonio are un bilanț general de 25-18, cu care se situează la 4.5 meciuri în urma locului 1 în Conferința Vest, respectiv la 3.5 meciuri în fața locului 9, primul care nu accede în playoff.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.