Gregg Popovich după ce l-a devansat pe legendarul Pat Riley: „Vă doresc o seară plăcută”

„Vă doresc o seară plăcută!”

Atât a avut Gregg Popovich de spus reprezentanților presei, în stilul caracteristic, după ce a bifat victoria cu numărul 1211 în calitate de antrenor în NBA. San Antonio Spurs, singura echipă la care a activat ca antrenor principal, s-a impus în partida cu Phoenix Suns, scor 111-86.

Popovich îl depășește în ierarhia antrenorilor cu cele mai multe victorii pe legendarul Pat Riley, care a obținut numeroase succese la cârma lui Los Angeles Lakers și a avut rezultate solide în calitate de principal al lui New York Knicks și Miami Heat. În plus, Riley este un nume colosal pentru baschetul american, pentru cariera sa de jucător, atât în NCAA, cât și în NBA, dar și pentru activitatea de președinte de club.

Foto: Soobum Im-USA TODAY Sports

Gregg Popovich parcurge cel de-al 23-lea sezon în calitate de antrenor principal la San Antonio Spurs. El deține recordul absolut de longevitate la cârma unei singure echipe în întreg sportul profesionist nord-american (incluzând fotbal american, baseball și hochei). El ajunge la această bornă cel mai repede dintre toți antrenorii din istoria NBA. În plus, Pop mai are nevoie de șase victorii pentru a-l depăși pe același Riley în calitate de antrenor cu cele mai multe victorii obținute în deplasare la nivelul ligii nord-americane de baschet masculin.

În vârstă de 69 ani, Popovich este absolvent al Air Force, acolo unde și-a început activitatea de antrenor, în calitate de asistent. A lucrat apoi ca principal la Pomona-Pitzer, respectiv ca secund la Kansas, iar în 1988, adică în urmă cu 30 ani, s-a alăturat lui San Antonio Spurs ca antrenor asistent. A trecut apoi la Golden State Warriors, tot ca secund, iar în 1996 s-a întors la Spurs și a preluat funcția de principal.

Are cinci titluri de campion NBA și o finală pierdută, celebră pentru faptul că a ales să se apere la plus trei pe tabela de marcaj în detrimentul unui fault jos. Echipa sa a ratat recuperarea după o primă încercare eșuată a adversarilor, iar Ray Allen a înscris din colț unul dintre cele mai celebre coșuri din istoria baschetului, pentru ca în cele din urmă Spurs să piardă cu 4-3 la general în finala NBA 2013, disputată în compania lui Miami Heat.

În prezent, Popovich este devansat de Don Nelson (1335 victorii), Lenny Wilkens (1332) și Jerry Sloan (1221). Niciunul dintre ei nu mai activează în NBA. Lista continuă, după Popovich și Riley, cu George Karl (1175), Phil Jackson (1155), Larry Brown (1098 în NBA, plus 229 în ABA), Rick Adelman (1042), respectiv Bill Fitch (944).

În altă ordine de idei, San Antonio a obținut prima serie de trei victorii după mai bine de o lună. Spurs au 14-14 la general și revin în lupta pentru calificare în playoff. Pintenii se situează pe locul al 10-lea în Conferința Vest la ora actuală, cu un meci și jumătate în urma lui Portland TrailBlazers.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.