Grecia s-a impus în duelul cu Serbia în calificările FIBA Basketball World Cup 2019

Grecia a depășit Serbia, scor 70-63, în cursul serii de joi (13.09), în prima rundă a fazei a 2-a din calificările FIBA Basketball World Cup 2019. Meciul s-a desfășurat la Heraklion.

După un prim act adjudecat la limită de sârbi, scor 18-16, formația gazdă a preluat inițiativa și a reușit un nivel defensiv impresionant pe tot parcursul jocului. Elenii conduceau cu scorul de 35-32 la jumătatea confruntării. A 2-a repriză a fost adjudecată de gazde cu 35-31.

În pofida faptului că a pierdut posesia mingii de doar cinci ori, Serbia a pierdut. Ex-iugoslavii au terminat cu doar 36% la aruncările din acțiune, aproape 11 procente mai slab decât adversarul. În plus, Grecia a avut mai multe recuperări.

Nick Calathes (foto) a reușit 15 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Georgios Printezis a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, iar Kostas Sloukas a încheiat cu 11 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. În replică, Bogdan Bogdanovic a reușit 19 puncte, Stefan Jovic a adăugat 11 puncte, iar Nemanja Bjelica a încheiat cu 9 puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive pentru sârbi.

În celelalte meciuri ale Grupei L s-au consemnat următoarele rezultate:

Estonia vs Germania, scor 43-86
Israel vs Georgia, scor 80-85

Situația în clasament după aceste partide:

1. Germania – 7/0
2. Grecia – 7/0
3. Serbia – 4/3
4. Georgia – 3/4
5. Israel – 3/4
6. Estonia – 2/5

Germania și Grecia sunt la o singură victorie fiecare de calificarea la turneul final. Primele trei clasate în această grupă vor avansa la FIBA Basketball World Cup 2019.

Vineri (14.09) se dispută meciurile primei runde din grupele I și J în faza a 2-a din calificări.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.