Grecia și Germania s-au calificat la turneul final FIBA Basketball World Cup 2019

Grecia și Germania sunt primele două echipe din Europa care și-au asigurat calificarea la turneul final FIBA Basketball World Cup 2019. Neînvinse în primele șapte partide disputate din campania de calificare, ambele au avut emoții în a obține cea de-a 8-a victorie, care le-a asigurat calificarea.

Elenii au fost conduși tot meciul, dar au revenit spre final, grație unei prestații colosale din partea lui Nick Calathes, jucător pe care clujenii vor avea ocazia să-l vadă la lucru pe 23 septembrie la Sala Polivalentă în amicalul dintre U-BT Cluj-Napoca și Panathinaikos Atena. El a înscris 31 puncte și a livrat pasa decisivă la coșul victoriei, semnat Kostas Papanikolaou, chiar pe sirena ce a anunțat încheierea meciului din Georgia. Rezultatul final a fost de 86-85.

Aflată în defensivă, echipa națională a Greciei a recuperat defensiv cu aproximativ cinci secunde rămase din timpul de joc efectiv. Elenii au pornit pe contraatac, unul finalizat cu un serviciu de manual din partea lui Calathes pentru Papanikolaou.

Calathes a terminat cu 31 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări și 2 intercepții. Cunoscut la începutul carierei că nu marchează de pe semicerc, Nick a transformat șapte aruncări de trei puncte în această confruntare. Papanikolaou a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, iar Kostas Sloukas a bifat 14 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive pentru învingători. În replică, Tornike Shengelia a reușit 22 puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive, iar Matt Janning și Goga Bitadze au avut câte 17 puncte și 5 recuperări pentru Georgia.

În schimb, Germania a depășit Israel cu scorul de 112-98. Partida a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei, scorul după 40 minute de joc fiind de 92-92. De altfel, germanii au evitat la limită primul eșec, însă au făcut-o în manieră spectaculoasă. Dennis Schroder l-a servit cu un alley-oop pass pe Maxi Kleber pentru a egala situația pe tabela de marcaj și trimite meciul în prelungiri.

Schroder a totalizat 30 puncte, 13 pase decisive, 4 recuperări, Robin Benzing a adăugat 24 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, iar Kleber și Ismet Akpinar au avut câte 13 puncte pentru Germania. Jake Cohen a replicat cu 23 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, Tamir Blatt a adăugat 16 puncte, 10 pase decisive, Nimrod Levi și Itay Segev au avut câte 14 puncte, iar Yovel Zoosman a terminat cu 13 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări și 6 intercepții pentru Israel.

Atât Germania, cât și Grecia au 8-0 la general și se situează pe primele două locuri ale Grupei L. Ele nu mai pot rata calificarea la turneul final indiferent ce se întâmplă în ultimele două ferestre din campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.