Grecia a eliminat vicecampioana ultimelor două ediții EuroBasket

Grecia s-a calificat în sferturile de finală ale EuroBasket 2017 după o victorie repurtată asupra Lituaniei, la Sinan Erdem Dome din Istanbul. Rezultatul final al confruntării a fost de 77-64.

Jocul a fost controlat de elevii lui Kostas Missas. Elenii s-au instalat la conducere din primele minute și s-au desprins la 25-17 până la prima pauză. Balticii au replicat în secvența a 2-a, reușind să se apere exemplar. Nici apărarea Greciei nu a fost mai prejos, astfel încât la jumătatea partidei scorul era de 37-30.

Repriza secundă s-a desfășurat cu aceleași auspicii. Grecia a izbutit să se desprinsă la peste zece lungimi, după ce inițial se părea că Lituania va reușit să anuleze handicapul. Cu zece minute înainte de final scorul era de 61-47. Lituania nu a cedat, reușind să se apropie la două posesii, însă Kostas Sloukas și Thanassis Antetokounmpo au adus puncte importante pentru a reface avantajul propriei echipe.

Sloukas a terminat cu 21 puncte (5/7 la trei puncte), 5 recuperări, 4 pase decisive, Nick Calathes a adăugat 14 puncte, 6 pase decisive, iar Ioannis Bourousis și Kostas Papanikolaou au reușit câte 11 puncte, cu 8 respectiv 6 recuperări. În replică, Mindaugas Kuzminskas a totalizat 20 puncte, 5 recuperări, Jonas Valanciunas a adăugat 13 puncte, 15 recuperări, iar Mantas Kalnietis a încheiat cu 11 puncte, 7 pase decisive.

Grecia obține un succes extrem de important, pentru mulți nesperat ținând cont de prestațiile din faza grupelor. Lituania a beneficiat de serviciile lui Kuzminskas, despre care s-a scris în presa de specialitate că ar putea absenta și că o decizie se va lua la ora meciului, însă în pofida unei contribuții consistente din partea jucătorului de la NY Knicks, vicecampioana din 2013 și 2015 a fost eliminată în optimile de finală.

Este a 7-a calificare în sferturile de finală în ultimele opt ediții desfășurate la EuroBasket pentru Grecia. În schimb, Lituania ratează calificarea în sferturile de finală pentru prima dată după ediția 2009. De altfel, ocupantele locurilor 2 și 3 la precedente ediție EuroBasket au părăsit competiția în aceeași zi.

În sferturile de finală, Grecia se va confrunta cu învingătoarea meciului dintre Croația și Rusia.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Grecia a eliminat vicecampioana ultimelor două ediții EuroBasket

  • Neașteptată victorie pentru mine. Meciurile elimonatorii decisive scot la iveala experiența jucatorilor și forța de grup a echipelor. A rezultat un meci interesant.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.