Gran Canaria și Virtus Bologna au început săptămâna cu schimbare de antrenor

Săptămâna a demarat cu două schimbări de antrenor în Europa. Gran Canaria și Virtus Bologna au apelat la nume consacrate pentru a prelua cârma pen restul sezonului competițional 2018/19.

Gran Canaria, deși a câștigat pe terenul lui Iberostar Tenerife în ultimul meci disputat, a decis să efectueze o schimbare pe banca tehnică. La distanță de trei luni după ce a concediat antrenorul cu care a început stagiunea 2018/19, formația din Insulele Canare a decis să renunțe și la asistentul Victor Garcia, cel care a preluat frâiele în luna decembrie 2018.

Pedro Martinez, cel care a fost demis de Baskonia după începutul modest de sezon al acestei echipe, a preluat funcția de antrenor principal la Gran Canaria. Mutarea vine după ce această echipă a înregistrat zece înfrângeri consecutive în Euroligă și nu a reușit să se distanțeze de locurile retrogradabile în Liga ACB. Martinez revine la Gran Canaria, echipă pe care a mai condus-o între 2002/05, respectiv 2009/14.

La momentul mutării, Gran Canaria are 6-19 la general și ocupă locul 14 în Euroligă, fără șanse de calificare în playoff. Totodată, echipa amintită are 7-15 și ocupă locul 14 în Liga ACB. „Granca” este la cinci victorii de ultimul loc de playoff cu 12 etape rămase din sezonul regulat.

Virtus Bologna a decis să-l concedieze pe Stefano Sacripanti după eșecul suferit la Cantu, scor 94-96, în campionatul Italiei. Măsura a fost luată după ce fostul președinte al lui Virtus, Alberto Bucci, a decedat. Cert este că discuțiile cu privire la schimbarea antrenorului erau în desfășurare înaintea acestei tragedii.

În locul lui Sacripanti, gruparea din Bologna l-a anunțat pe Aleksandar Djordjevic. Acesta se întoarce în Italia, acolo unde a mai antrenat pe Benneton Treviso, în perioada în care aici evolua Vlad Moldoveanu. Djordjevic a mai lucrat la nivel de club alături de Panathinaikos Atena și Bayern Munchen. La nicio echipă nu a lucrat mai mult de un sezon și jumătate.

În momentul schimbării antrenorului, Virtus Bologna este angrenată în playoff-ul Basketball Champions League. Italienii au remizat, în deplasare, în prima manșă a dublei cu Le Mans Sarthe, campioana în exercițiu a Franței. Returul are loc în Italia, miercuri (13.03). Virtus are 10-11 la general și se situează pe locul 10 în campionatul Italiei, fiind la o victorie de ultimul loc ce asigură calificarea în playoff cu nouă etape rămase de disputat.

Djordjevic a primit aprobarea federației de specialitate a Serbiei de a lucra la nivel de club. În paralel el va continua munca de antrenor al echipei naționale a Serbiei, pe care a purtat-o spre medaliile de argint la FIBA World Cup 2014, Jocurile Olimpice 2016 și EuroBasket 2017. Totodată, așa cum toți antrenorii sârbi procedează, Djordjevic a primit undă verde din partea asociației antrenorilor de baschet din Serbia pentru a-și desfășura activitatea al Bologna.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.