Gran Canaria învinge la Milano, cu noul antrenor la debut

Herbalife Gran Canaria a furnizat o surpriză în cadrul etapei a 11-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Aflată la primul meci sub comanda lui Victor Garcia, formația din Insulele Canare a învins pe terenul lui AX Olimpia Milano, scor 94-86. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport.

Ibericii au trecut la conducere în secvența a 2-a pe fondul unui parțial de 28-18. Lombarzii câștigaseră primul act la limită, pentru ca sferturile 3 și 4 să consemneze scorul de 23-23, fiecare.

Milano a dominat la recuperare ofensivă (13-7) și a avut un avantaj substanțial în ceea ce privește vizita la linia de pedeapsă (37-21, cu 30-16 în ceea ce privește reușitele). Gran Canaria a avut 27 reușite de două puncte, cu 14 mai multe decât formația gazdă.

Marcus Eriksson a totalizat 17 puncte, Kim Tillie a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, Nikola Radicevic a izbutit 10 puncte, 4 pase decisive, iar Ondrej Balvin (foto) a terminat cu 10 puncte (100% din acțiune), 4 recuperări și 2 capace pentru învingători.

Mike James a reușit 26 puncte, 8 pase decisive, Arturas Gudaitis a terminat cu 16 puncte, 17 recuperări (10 ofensive), Dairis Bertans a izbutit 11 puncte, iar Andrea Cinciarini a încheiat cu 10 puncte pentru Milano.

De notat că Gran Canaria l-a concediat pe Salva Maldonado, antrenorul cu care a început actualul sezon, după întreruperea competițiilor de club pentru a face loc acțiunilor echipelor naționale la finele lunii noiembrie și începutul lui decembrie. Victor Garcia a preluat funcția de antrenor principal.

Gran Canaria are 4-7 la general, bifând a 2-a victorie consecutivă. În schimnb, Milano a ajuns la 6-5, fiind la cel de-al 3-lea eșec consecutiv.

Într-un alt meci, Bayern Munchen a învins Khimki Moscova, scor 72-65. Primul act s-a încheiat la egalitate, pentru ca următoarele trei să fie adjudecate la diferențe de câte o posesie de germani.

Nihad Djedovic a totalizat 14 puncte, 4 recuperări, Vladimir Lucic a adăugat 13 puncte, iar Derrick Williams a încheiat cu 10 puncte, 4 recuperări pentru învingători. În replică, Charles Jenkins și Jordan Mickey au avut câte 12 puncte, iar Stefan Markovic și Malcolm Delaney au bifat câte 10 puncte pentru Khimki, formație lipsită de Alexey Shved.

Bavarezii au 5-6 la general, iar rușii sunt la 4-7.

Despre celelalte meciuri desfășurate joi (06.12) – AICI.

Programul de vineri (07.12)

Anadolu Efes IStanbul vs Real Madrid – ora 19.30, DigiSport 4
KirolBet Baskonia vs CSKA MOscova – ora 21.30
Panathinaikos Atena vs Fenerbahce Istanbul – ora 21.30, DigiSport 4

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.