Golden State Warriors se califică în finala NBA 2019

Golden State Warriors s-au calificat în finala NBA pentru a 5-a oară consecutiv. Californienii au eliminat Portland TrailBlazers cu 4-0 la general.

Formația antrenată de Steve Kerr a pus capăt seriei cu Portland în număr minim de jocuri, câștigând Meciul 4, desfășurat la Moda Center, cu scorul de 119-117, după o repriză de prelungiri. Scorul la capătul timpului regulamentar a fost de 111-111.

Draymond Green a înscris un coș de trei puncte cu 40 secunde rămase de jucat pentru a desprinde pe Warriors la patru puncte. Damian Lillard a replicat cu o reușită pe pătrundere, după care nimeni nu a mai înscris, ambele echipe având mai multe șanse de a puncta. Ultima i-a aparținut lui Damian Lillard, o încercare de pe semicerc, imprecisă.

Stephen Curry a marcat un coș de trei puncte la scor egal, în sfertul 4, dar reușita sa a fost anulată pe motiv de abatere de pași.

Warriors au revenit și de această dată de la un deficit important. După ce a învins asemănător în precedentele două partide, formația din Oakland a câștigat anulând un deficit de 17 puncte. Scorul a fost de 95-78 în favoarea lui Portland în penultimul minut din sfertul al 3-lea. De aici și până la final, incluzând repriza de prelungiri, s-a consemnat un parțial de 41-22.

Foto Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

Formația californiană a câștigat în condițiile absenței lui Andre Iguodala. El s-a alăturat pe lista indisponibililor, lui Kevin Durant și DeMarcus Cousins. De cealaltă parte a lipsit Jusuf Nurkic. În plus, Damian Lillard a jucat cu o problemă la umăr (și nu cu una costală cum se anunțase inițial).

Portland a avut 16 reușite de pe semicerc cu un procentaj de 39% la acest procedeu. Golden State a câștigat lupta la recuperare (56-38, cu 15-6 la cele ofensive).

Stephen Curry a bifat 37 puncte, 13 recuperări și 11 pase decisive. Acest baschetbalist a făcut pasul în față, așa cum se aștepta toată lumea, inclusiv adversarii, după accidentarea lui Kevin Durant. El a marcat șapte coșuri de trei puncte în acest meci și bifează al 5-lea meci consecutiv cu peste 30 puncte marcate.

Draymond Green a totalizat 18 puncte, 14 recuperări, 11 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace, fiind un alt jucător cu un impact major și care a devenit mult mai important în angrenajul lui Golden State după accidentarea lui Durant.

Klay Thompson a adăugat 17 puncte, 6 recuperări, Kevon Looney a totalizat 12 puncte, 14 recuperări (6 ofensive), iar Alfonzo McKinnie – înlocuitorul lui Iguodala – a bifat 12 puncte în 26 minute de joc, ca titular.

Meyers Leonard a avut o nouă prestație consistentă pentru Portland. El a terminat cu 30 puncte, 12 recuperări. Damian Lillard a adăugat 28 puncte, 12 pase decisive, iar CJ McCollum a încheiat cu 26 puncte, 7 pase decisive.

Scorul general a fost de 4-0. Golden State avansează pentru a 5-a oară consecutiv în finala NBA. De această dată adversar va fi altă echipă și nu Cleveland Cavaliers, formație întâlnită de californieni de patru ori în succesiune.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.