Golden State trece de Houston în condiții extreme! Curry înscrie 33 puncte în repriza a 2-a!

Golden State Warriors au avansat în finala Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2019. Campioana în exercițiu a reușit break-ul și a închis seria cu Houston Rockets în Meciul 6. Rezultatul final a fost de 118-113, iar scorul general a fost de 4-2.

Stephen Curry a reușit o repriză secundă fenomenală, prin intermediul căreia își va betona numele în istoria baschetului (dacă nu a făcut-o până acum). Fundașul amintit a marcat toate cele 33 puncte ale sale în ultimele 22 minute de joc efectiv. El a purtat pe Warriors spre victorie pe o revenire de la un deficit de șapte puncte, consemnate în secvența decisivă.

Partida a fost echilibrată, Warriors fiind la egalitate cu Rockets, scor 57-57, la jumătatea partidei în absențele lui Kevin Durant și DeMarcus Cousins, respectiv în condițiile în care Steph nu marcase niciun punct în prima repriză. Houston a terminat sfertul 3 în avantaj de cinci puncte și conducea cu 89-82 când mai erau 11 minute de joc.

Curry a înscris 23 puncte în ultimul sfert și a purtat pe Golden State spre un parțial de 36-26. El a transformat un deficit de cinci puncte într-o victorie la cinci lungimi și implicit în calificare.

Warriors au terminat cu 16/38 pentru 42% la aruncările de trei puncte. De cealaltă parte, Rockets au avut 17/39 pentru 44% la acest procedeu.

Steph a avut 9/20 din acțiune și 11/11 la linia de pedeapsă, cu 5 recuperări și 4 pase decisive. Klay Thompson a adăugat 27 puncte (21 în prima repriză), Andre Iguodala a terminat cu 17 puncte, 5 intercepții, 3 pase decisive, iar Kevon Looney și Shaun Livingston au avut un important boost de pe bancă cu 14, respectiv 11 puncte.

Golden State l-a mutat pe Andrew Bogut în cvintetul de start în locul marelui absent – Kevin Durant, având astfel un jucător cu talie în teren. Ulterior, Steve Kerr a apelat la bancă în maniera în care nu a făcut-o anterior în acest playoff.

În replică, James Harden a totalizat 35 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții, Chris Paul a adăugat 27 puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive, iar PJ Tucker a avut 15 puncte.

Astfel, Golden State se impune în condiții extreme în fața principalei rivale în Conferința Vest. Talentul și inteligența baschetbalistică, capacitatea de a revoluționa jocul, oricât atât de bogat și de generos în soluții, au depășit matematica într-o serie cu adevărat marcantă pentru baschetul profesionist.

Warriors avansează pentru a 5-a oară consecutiv în finala Conferinței Vest și rămân în cursă pentru a 5-a finală NBA succesivă, al 4-lea titlu și al 3-lea consecutiv. Oponent în finala Conferinței Vest, acolo unde prezența lui Kevin Durant este puțin spre deloc probabilă, va fi câștigătoarea dintre Denver Nuggets și Portland TrailBlazers. Scorul general al acestei serii este de 3-3.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.