Golden State revine de la deficite majore și scrie o nouă filă în cartea de istorie a NBA

Portland este prima echipă în ultimii 20 ani care pierde la zero o serie de playoff în condițiile în care irosește un avantaj de peste 15 puncte în trei meciuri. Gruparea din Oregon a fost învinsă de Golden State în finala Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2019.

Blazers au avut avantaj maxim de:

  • 17 puncte în Meciul 2 (67-50 în primul minut din sfertul 3). Partida s-a terminat cu 114-111.
  • 18 puncte în Meciul 3 (60-42 în antepenultimul minut din sfertul 2). Rezultatul final a fost de 110-99.
  • 17 puncte în Meciul 4 (95-78 în penultimul minut din sfertul 3). Scorul final a fost de 119-117, după o repriză de prelungiri.

Un alt record a fost stabilit de Stephen Curry. El a marcat 146 puncte, cele mai multe într-o serie de playoff încheiată cu 4-0. Precedentul record i-a aparținut lui Shaquille O’Neal, fiind de 145, în finala NBA 2002.

Golden State Warriors se califică pentru a 5-a oară consecutiv în finala NBA. Acest lucru înseamnă că gruparea californiană obține 12 victorii în playoff-ul NBA pentru a 5-a oară în succesiune. De altfel, bilanțul echipei antrenate de Steve Kerr în ultimii cinci ani în playoff este de 75-24.

În fine, Golden State devine a 2-a echipă din istoria NBA cu cinci apariții consecutive în finala NBA. Prima a fost Boston Celtics, echipă ce a jucat zece finale consecutive în anii 50-60.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.