Golden State reușește „re-break-ul”, egalează în finala NBA

Golden State Warriors au egalat situația la 2 în finala NBA. Californienii s-au impus în Meciul 4 al seriei cu Cleveland Cavaliers. Rezultatul final a fost de 103-82. Confruntarea a fost transmisă în direct la Dolce Sport.

Formația antrenată de către Steve Kerr a controlat jocul în permanență, având o prestație ofensivă apropiată de cea obișnuită în deschiderea jocului. Warriors au înscris 31 de puncte în secvența inaugurală, pentru ca la jumătatea confruntării să aibă un avantaj de 12 lungimi.

A urmat revirimentul lui Cleveland, însă gazdele acestei confruntări nu au reușit să pună în dificultate echipa din Oakland. Sfertul 3 a fost singura perioadă în care Cavs au reușit să se ridice la nivelul adversarului din punct de vedere al productivității ofensive. Secvența decisivă a limpezit situația, Golden State marcând cu 15 puncte mai mult decât adversarul.

Warriors au fost mult mai preciși la finalizare, atât din interiorul cât și din afara semicercului. Cavaliers au încercat să echilibreze balanța prin recuperări ofensive, capitol la care au dominat categoric (16-6), însă acest lucru nu a avut efect în soarta jocului.

Notabil este faptul că Steve Kerr a optat să-l introducă în cvintetul de start pe Andre Iguodala și a renunșat la pivot. Andrew Bogut și Marreese Speights au avut, împreună, cinci minute pe parchet în această confruntare, iar Festus Ezeli nu a intrat deloc. Este posibil ca și acest lucru, împreună cu numărul mai mare de mingi de recuperat la panoul lui Golden State, să fi condus la acel dezechilibru la capitolul recuperări ofensive. Pe de altă parte, Warriors au avut un om în plus pentru a alimenta și susține jocul de tranziție pe care echipa din Ohio nu poate să-l susțină pe termen lung.

LeBron a încasat o lovitură la cap după ce s-a ciocnit cu aparatul unui cameraman prezent pe linia de fund a terenului după un contact aspru cu Andrew Bogut. James a avut două răni ample deschise la cap, dar a revenit pe parchet după ce a fost oprită sângerarea. Urmele contactului au rămas vizibile pe tot parcursul jocului.

Stephen Curry și Andre Iguodala au avut câte 22 puncte. Primul a adăugat 6 pase decisive, iar cel din urmă a bifat 8 recuperări. Draymond Green a terminat cu 17 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții pentru învingători. De cealaltă parte, Timofey Mozgov a profitat de absența pivotului advers și a contabilizat 28 puncte, 10 recuperări. LeBron James a fost limitat la 20 puncte (cu 22 aruncări din acțiune), 12 recuperări și 8 pase decisive.

Scorul general a devenit 2-2 în seria cel mai bun din șapte partide. Meciul 5 se desfășoară în Oakland.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.