Golden State renunță și la Shaun Livingston

Golden State Warriors vor renunța la contractul lui Shaun Livingston. El ar fi trebuit să încaseze 7.7 milioane dolari în sezonul 2019/20. Prin această decizie, formația din California coboară undeva sub 140 milioane dolari la fondul de salarii pentru sezonul următor. Plafonul este de 109.14 milioane dolari!

Prin această decizie, devine limpede că Warriors sunt constrânși de salariile imense acordate lui Stephen Curry, Klay Thompson și D’Angelo Russell să renunțe la alții. Astfel, după Andre Iguodala, californienii se desparte în această vară și de Shaun Livingston. Totodată, Golden State nu a mai contat pe serviciile lui DeMarcus Cousins, iar Kevin Durant a semnat cu Brooklyn Nets.

Foto Andrew D. Bernstein/NBAE via Getty Images

În altă ordine de idei, Golden State se desparte de doi dintre jucătorii care au contributi consistent la fiecare din cele cinci finale disputate în tot atâtea sezoane. Livingston și Iguodala și-au adus aportul de-a lungul celor cinci sezoane în care Warriors au jucat finala NBA, fiind oameni de mare nădejde pentru Steve Kerr, nu doar prin jocul propriu zis ci și prin profesionalism, seriozitate și o atitudine prin care au impus respectul superstarurilor, fiind voci importante în vestiarul echipei.

Este cert că despărțirea de Iguodala și Livingston are un impact mai mare decât o indică aspectul statistic. Warriors trebuie să găsească înlocuitori pentru faza de apărare, pentru creativitate și mai ales pentru găsirea unui echilibru între implicarea totală a lui Draymond Green, talentul lui Stephen Curry și stilul extrem de rezervat al lui Klay Thompson.

Așadar, prin înlăturarea lui Iguodala și Livingston, Golden State pierde – în aceeași vară în care îl pierde pe cel mai înzestrat jucător al actualei generații în NBA – alte arme de maximă importanță în succesul înregistrat de echipă în ultimii ani.

Lotul lui Golden State Warriors îi cuprinde în acest moment pe următorii jucători: Stephen Curry, Klay Thompson, D’Angelo Russell, Draymond Green, Kevon Looney, Jordan Poole, Jacob Evans, Alfonzo McKinnie, Julian Washburn, Willie Cauley Stein, Omari Spellman și Alex Burks.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.