Goga Bitadze este (și) MVP-ul sezonului în Liga Adriatică

Goga Bitadze, pivotul care a împărțit sezonul competițional 2018/19 între Mega Leks și Buducnost Podgorica, a fost desemnat MVP al Ligii Adriatice. Gruzinul în vârstă de 20 ani este deja considerat un jucător de mare perspectivă cu șanse de a avea succes în NBA.

Bitadze a jucat câte 11 meciuri pentru cele două formații amintite. A început sezonul alături de echipa din Serbia, după care a fost cedat la gruparea muntenegreană cu scopul de a-și testa potențialul în Euroliga masculină. El a avut 16.3 puncte, 6.4 recuperări, 2.0 capace și 0.9 pase decisive pentru 20.0 la eficiență.

În ierarhia individuală a eficienței, Goga s-a situat pe locul 3. El a fost devansat de Dragan Apic, de la FMP, respectiv Luka Bozic, de la Zadar. De notat că Bitadze a fost desemnat MVP al lunii octombrie, respectiv al etapei cu numărul 21 în Liga Adriatică.

Reamintim că Goga Bitadze a fost recompensat cu trofeul Top Prospect și a fost inclus în cvintetul ideal al sezonului 2018/19 în Liga Adriatică.

Născut în anul 1999, Bitadze măsoară 2.11 metri și evoluează la pozițiile 4-5. El a început baschetul la Tbilisi, în orașul său natal. Aici a debutat alături de Vita Tbilisi la nivel de seniori, în anul 2015, iar în vara anului 2016 a fost legitimat de Mega Bemax. Alături de această echipă a câștigat ediția inaugurală a Ligii Adriatice la juniori, competiție în care a fost desemnat MVP.

Bitadze a participat la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2017 de la Oradea, alături de naționala de tineret a Georgiei. În pofida faptului că era cu doi ani mai mic decât limita de vârstă admisă, Goga a avut prestații impresionante. De altfel, el a fost inclus în lotul Georgiei pentru EuroBasket 2017.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.