Giordan Watson a semnat pe doi ani cu CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a oficializat legitimarea lui Giordan Watson. Americanul cu cetățenie română în vârstă de 33 ani a semnat un angajament pe doi ani.

Giordan Watson este noul jucător al CSM CSU Oradea!Detalii în link -> https://bit.ly/2ujucv6

Publicată de CSM Oradea pe Luni, 9 Iulie 2018

Watson are trei sezoane la activ în România. Este vorba despre perioada 2013/15, petrecută alături de Energia Tîrgu Jiu și sezonul 2017/18, alături de U-BT Cluj-Napoca. El are două trofee de Cupa României, dar și două aventuri importante în cupele europene. Prima a consemnat un loc 3 în FIBA EuroChallenge, iar cea de-a 2-a o optime de finală în FIBA Europe Cup.

De-a lungul carierei, Giordan Watson a jucat în Islanda, Finlanda, Germania, Turcia, respectiv Franța. Cele din urmă au consemnat experiențe foarte importante dat fiind nivelul extrem de ridicat baschetbalistic existent în aceste țări. De altfel, Watson s-a calificat în playoff-ul BSl la singurul sezon petrecut în Turcia, fiind finalist al Cupei Franței și calificat în playoff-ul Basketball Champions League în stagiunea petrecută în Franța.

Trei aspecte importante legate de situația lui Watson

1. Watson are cetățenie română, astfel încât el poate fi utilizat ca jucător autohton în Liga Națională și Cupa României.

2. Fiind component al echipei naționale a României, acolo unde este principala și deocamdată singura opțiune cu experiență la poziția 1, Watson nu va avea pauză în următoarele două sezoane, așa cum nu a avut nici în stagiunea petrecută la Cluj.

3. Watson se află la practic la ultimul angajament în România. El va împlini 35 ani la expirarea contractului pe care tocmai l-a semnat. Prin urmare orice echipă va conta pe serviciile lui Giordan în sezonul 2020/21 și ulterior va avea de achitat „taxă de jucător bătrân”.

Statistici în ultimul sezon

În ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin, Watson a bifat 41 prezențe și a avut medii statistice de 13.6 puncte, 4.4 pase decisive și 2.0 recuperări pentru 14.3 la eficiență cu 6.7 la +/-. El a avut 9.3 puncte, 4.7 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.7 intercepții pentru 9.0 la eficiență în Cupa României. În 14 partide disputate la nivelul FIBA Europe Cup, Giordan a avut medii statistice de 13.3 puncte, 4.0 pase decisive, 2.1 recuperări și 1.5 intercepții pentru 13.0 la eficiență.

În plus, Watson a evoluat pentru echipa națională a României în calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2019, bifând șase prezențe cu medii statistice de 11.8 punte, 4.3 pase ecisive, 2.7 recuperări și 1.5 intercepții în aproape 29 minute pe meci.

Foto: Alina Cojocaru / FIBA.Basketball; Sandor Manases / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.