Giannis câștigă bătălia cu Harden

Anunțat de o bună parte a presei nord-americane drept duelul principalilor favoriți la titlul de MVP al sezonului 2018/19 în NBA, cel puțin până în acest punct, meciul dintre Houston Rockets și Milwaukee Bucks a fost câștigat de cei din urmă. Partida desfășurată în Texas s-a încheiat cu scorul de 116-109 în favoarea lui Giannis&co.

Oaspeții au reușit să rupă echilibrul în sfertul al 3-lea. După o primă repriză adjudecată de Houston cu scorul de 60-54, formația din Milwaukee a reacționat cu un parțial de 38-23 (incluzând ultimele nouă puncte din secvența a 3-a), prin care a trecut în control și nu a mai cedat inițiativa până la final. Rockets s-au apropiat la o posesie cu mai puțin de trei minute rămase de jucat, însă vizitatorii au reacționat și au rămas în avantaj până la epuizarea timpului de joc.

HOUSTON, TX – Foto Bill Baptist/NBAE via Getty Images

Houston a avut 18 reușite de pe semicerc cu un procentaj de 38%, iar Milwaukee a replicat cu doar opt coșuri de trei puncte pentru un procentaj de 30%. În schimb, texanii au avut doar 14 reușite din interiorul semicercului, cu un procentaj similar aruncărilor de trei puncte. Bucks au înscris de 36 ori de două puncte cu un procentaj de 56% la acest procedeu.

Giannis Antetokounmpo a totalizat 27 puncte, 21 recuperări (4 ofensive), 5 pase decisive în 35 minute de joc pentru Bucks. Malcolm Brogdon l-a secondat cu 24 puncte, 5 recuperări, alți patru jucători de la Milwaukee având cel puțin zece puncte marcate.

În replică, James Harden a reușit 42 puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive însă a pierdut posesia mingii de nouă ori. Clint Capela a adăugat 18 puncte, 13 recuperări. De notat că Houston a jucat și de această dată fără Chris Paul și Eric Gordon.

Milwaukee Bucks au 29-11 și se situează pe primul loc în NBA. În schimb, Houston Rockets au 23-17, ocupând poziția a 6-a în Conferința Vest.

Într-un meci al echipelor bine cotate în Conferința Est, Boston Celtics (25-15) au depășit pe Indiana Pacers (27-14) cu scorul de 135-108. Verzii au controlat jocul în întregime, câștigând fiecare secvență. Jaylen Brown și Marcus Morris au avut câte 22 puncte, iar Jayson Tatum a adăugat 20 puncte. Domantas Sabonis a replicat cu 20 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive pentru Pacers.

Anthony Davis a totalizat 38 puncte, 13 recuperări, 7 pase decisive, 4 capace și 2 intercepții în victoria repurtată de New Orleans Pelicans (20-22) asupra celor de la Cleveland Cavaliers (8-34). Rezultatul final a fost de 140-124. Învingătorii au marcat 115 puncte în ultimele trei sferturi!

Luka Doncic a contabilizat 30 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții, colectând și laude din partea lui DeAndre Ayton – prima opțiune în NBA Draft 2018 – în victoria repurtată de Dallas Mavericks (19-22) asupra lui Phoenix Suns (10-33). Rezultatul final a fost de 104-94.

Kyle Kuzma a contabilizat 41 puncte în victoria repurtată de Los Angeles Lakers (23-19) în duelul cu Detroit Pistons (17-22). Rezultatul final a fost de 113-104. Este prima situație în care Lakers leagă victorii de la accidentarea lui LeBron James. Californienii au 3-5 în absența „regelui”.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.