Giannis Antetokounmpo va juca la FIBA Basketball World Cup 2019

Giannis Antetokounmpo, superstarul lui Milwaukee Bucks, unul dintre favoriții la titlul de MVP al sezonului 2018/19 în NBA, a declarat sâmbătă (16.02) în cadrul unui interviu acordat la NBA All Star Weekend 2019 că intenționează să participe la FIBA Basketball World Cup 2019.

Amintitul jucător se află în conflict cu conducerea federației de specialitate din Grecia. Totuși, Giannis este dispus să dea uitării diferendul pe care îl are cu forul de la Atena pentru a-și reprezenta țara la importantul eveniment, programat să demareze pe 31 august în China.

Grecia și-a asigurat deja calificarea la turneul final. Elenii au jucat în preliminarii, similar tuturor rivalelor, fără jucătorii legitimați la echipe din NBA și Euroligă. Turneul final se va desfășura într-o perioadă în care nu există competiții de club, astfel încât jucătorii importanți ar putea fi disponibili dacă federațiile naționale se angajează să acopere garanțiile necesare pentru ca jucătorii din NBA să primească acceptul cluburilor de care aparțin.

Antetokounmpo a declarat că singurul mod în care va absenta din China este dacă o accidentare îl va forța să stea departe de teren în acea perioadă. Giannis a declarat că nu îl deranjează perioada de desfășurare a FIBA World Cup, competiție ce se va încheia cu câteva zile înaintea începerii presezonului în NBA.

Giannis Antetokounmpo a participat la precedenta ediție de campionat mondial. Aceasta a avut loc în urmă cu cinci ani, în Spania. Elenii s-au oprit atunci în optimile de finală, fiind învinși de Serbia, scor 72-90. El a jucat și în 2016 pentru echipa națională, la turneul preolimpic, unde a pierdut cu Croația, scor 61-66, ratând calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.