Gianluca Basile se retrage din baschet după o carieră de 22 ani!

Gianluca Basile, unul dintre cei mai longevivi shooteri din istoria baschetului european, și-a anunțat retragerea din activitate. El a făcut anunțul în cadrul unui interviu acordat lui Matteo Soragna, fostul căpitan al echipei naționale a Italiei care a câștigat medalia olimpică de argint la Atena, în anul 2004.

Basile (42 ani) a devenit celebru pe întreaga planetă în urma unui meci disputat în compania naționalei SUA. El a înscris 25 puncte în istoria victorie a Italiei asupra Team USA.

De-a lungul unei cariere profesioniste ce s-a întins pe parcursul a 22 sezoane (!), Basile a fost campion european cu echipa națională în 1999 și a câștigat Euroliga cu Bacelona în 2010. Gianluca a fost dublu campion al Italiei, dublu campion al Spaniei, de trei ori câștigător al Cupei Spaniei, având și un bronz european cu reprezentativa Italiei.

În 12 sezoane la nivel de Euroligă, Basile a avut 223 prezențe și medii pe carieră de 9.7 puncte, 2.5 recuperări, 2.1 pase decisive și 1.2 intercepții. El a avut un procentaj de 37% la aruncările de trei puncte în competiția de top a Europei.

La nivel de club, Basile a jucat pentru Pallacanestro Reggiana (1995/99), Fortitudo Bologna (1999/2005), FC Barcelona (2005/11), Bennet Cantù (2011/12), Emporio Armani Milano (2012/13), respectiv Orlandina Basket (2013/17).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.