Germania este noua campioană a Europei la U18 feminin

Germania este noua campioană a Europei la U18 feminin. Această echipă a promovat în Divizia A în urmă cu un an, pentru ca duminică (12.08) să învingă Spania, scor 67-54, în ultimul act al competiției desfășurate la Udine.

Ultimul act a fost la discreția nemțoaicelor. Ele s-au desprins la 43-24 în primele 20 minute de joc efectiv. Repriza secundă a aparținut ibericelor, dar diferența nu a scăzut amenințător.

Leonie Fiebich a reușit 22 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive pentru formația învingătoare.

Germania a avut șase victorii și o înfrângere la Udine, singurul eșec consemnându-se pe mâna Ungariei. În finala mică, maghiarele s-au revanșat în fața Letoniei, scor 58-56. De notat că Germania, Ungaria și Letonia au ocupat locurile 1, 3 și 4 în ierarhia finală după ce au evoluat în aceeași grupă preliminară.

Nyara Sabally (Germania) a fost declarată MVP a competiției. Ea a obținut aceeași distincție în urmă cu un an la Divizia B.

Sabally a fost inclusă în cvintetul ideal alături de Leonie Fiebich (Germania), Barbara Angyal (Ungaria), Maria Pendande (Spania) și Aleksa Gulbe (Letonia).

Este prima medalie pentru Germania la U18 feminin. Totodată, Germania obține a 2-a medalie în această vară. Prima, de bronz, s-a consemnat la U20 masculin.

Spania obține cea de-a 8-a medalie de argint și a 15-a medalie în istoria participărilor la U18 feminin. Este a 2-a medalie iberică în această vară după aurul la U20 feminin.

Ungaria obține a 4-a medalie din istorie la U18 feminin. Are un argint în 1979, respectiv două medalii de bronz în 1994 și 2004. Zece din cele 12 jucătoare și staff-ul tehnic al acestei echipe au participat la Campionatul Mondial U17 feminin din acest an, la Minsk, unde Ungaria s-a clasat pe locul 4.

Irlanda, Suedia și Slovenia au retrogradat, clasându-se pe ultimele trei poziții în ierarhia finală. Locul lor va fi luat în ediția 2019 de Lituania, Belarus și Israel.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.