Gazdele au câștigat 57.4% din meciuri în ediția 2014/15 a Ligii Naționale

Sezonul competițional 2014/15 a programat 181 de meciuri în Liga Națională de baschet masculin. Faza regulată a cuprins 156 meciuri, pentru ca în playoff să se desfășoare 25 partide.

Faza regulată a cuprins 91 victorii pentru amfitrioni, respectiv 65 pentru vizitatori. Stagiunea a demarat cu o victorie în deplasare. În playoff, gazdele au câștigat 13 meciuri, iar oaspeții au triumfat în 12 partide. Sezonul s-a încheiat cu o victorie în deplasare.

Bilanțul general a fost de 104 victorii pentru gazde, respectiv 77 pentru oaspeți. Rezultă un procent de succes de 57.4% pentru amfitrioni, respectiv 42.6% pentru vizitatori.

Site-ul eurohoops.net a prezentat o statistică cu privire la procentajul de succes al gazdelor în cele mai puternice campionate din Europa. Iat-o:

1. Spania – gazdele câștigă 67.7% din meciuri
2. Grecia – gazdele câștigă 63.5% din meciuri
3. Italia – gazdele câștigă 63.2% din meciuri
4. Turcia – gazdele câștigă 59.5% din meciuri
5. Germania – gazdele câștigă 58.5% din meciuri

În schimb, în Franța, gazdele câștigă mai puține meciuri decât în România. Amfitrionii au un procent de 54.8% în Hexagon.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.