Pau Gasol în locul lui Tim Duncan la San Antonio Spurs?

Decizia lui Kevin Durant de a trece la Golden State Warriors a mișcat lucrurile în NBA. Mai exact alte nume grele au luat decizii importante la scurt timp după ce KD a anunțat că va juca în California din sezonul următor.

Astfel, Pau Gasol va semna cu San Antonio Spurs. Spaniolul va semna cel mai probabil un contract pe doi ani, în valoare de 30 milioane dolari. Pau va avea posibilitatea să iasă din contract la încheierea primului sezon.

Legenda baschetului iberic se va alătura unei veritaile echipe internaționale din care fac parte mai multe staruri precum Tony Parker sau Manu Ginobili. De asemenea, Pau va face echipă  cu LaMarcus Aldridge la pozițiile 4-5.

Venirea lui Gasol în Texas coincide, foarte probabil, cu retragerea lui Tim Duncan. Anunțul oficial se lasă încă așteptat în ceea ce îl privește pe legendarul pivot al lui Spurs. De notat că San Antonio îi va plăti salariul de 5.6 milioane dolari lui Tim indiferent dacă acesta va juca sau nu în sezonul 2016/17.

Ar putea fi un moment important, întrucât retragerea lui Duncan ar coincide cu dispariția unuia dintre puținii jucători cu statut de superstar care și-au dus întreaga carieră la o singură echipă. Alte exemple notabile în această listă sunt Reggie Miller, David Robinson, John Stockton. Alte nume mari care au rămas fidele primei echipe din NBA sunt Michael Jordan, Gary Payton, Patrick Ewing, Hakeem Olajuwon, Scottie Pippen sau Karl Malone. Totuși, fiecare dintre aceștia a ales să-și joace ultimul sau ultimii ani la altă echipă.

În generația actuală sunt destul de puține nume mari care se potrivesc acestei descrieri. Ar fi Dwyane Wade, Dirk Nowitzki și recent retrasul Kobe Bryant. De asemenea, colegii lui Duncan, Parker și Ginobili fac parte din această listă.

Manu Ginobili a anunțat la finele săptămânii precedente că intenționează să revină pentru încă un sezon la Spurs.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.