Galațiul s-a impus în derby-ul GVC

CSM Phoenix CSU Galați a câștigat derby-ul Grupei valorice C din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Echipa de la malul Dunării a învins pe CSM Tîrgu Mureș, scor 96-89.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, primul act revenind ardelenilor cu 22-20. Replica a venit în următoarele 20 minute, când gălățenii au izbutit un parțial de 49-30. Finalul partidei a consemnat 37 puncte în zece minute pentru formația din Tîrgu Mureș, dar gazdele au rezistat la conducere pentru o victorie ce poate fi extrem de importantă în cursa pentru primul loc.

Confruntarea a cuprins cinci schimbări la conducere și trei situații de egalitate. Formația din Galați a izbutit să se desprindă chiar și la 20 de puncte, având 15 reușite de pe semicerc cu un procentaj de 68%!

Phillip Miller a totalizat 25 puncte, 4 pase decisive, Marko Perovic a adăugat 24 puncte, 9 recuperări, iar ceilalți doi străini ai învingătorilor au avut la rândul loc peste zece puncte marcate. Vlad Corpodean a totalizat 5 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive în 40 minute de joc, iar românul U23 de bază, Radu Voinescu a contribuit cu 7 puncte, 3 pase decisive și o intercepție, fără posesie pierdute în 33 minute de joc.

În replică, Maksim Kovacevic a reușit 29 puncte, 5 recuperări, Ernests Kalve a terminat cu 20 puncte, 8 recuprări, iar Goran Martinic a încheiat cu 11 puncte (cu opt aruncări din acțiune), 7 pase decisive, fără posesie pierdută în 33 minute de joc. Vladislav Solopa a reușit 10 puncte, 5 recuperări, iar David Engi Rosenfeld a fost cel mai productiv român U23 al mureșenilor cu 6 puncte, o pasă decisivă și o intercepție, fără posesie pierdută în 18 minute.

Ambele echipe au 9-1 la general și se situează pe locurile 2-3 în clasamentul la zi al Grupei valorice C. Ele sunt devansate de CSM Sighetu Marmației, formație ce a jucat un meci mai mult, având 9-2 la general. Gălățenii obține a 9-a victorie consecutivă, în timp ce mureșenii înregistrează primul eșec în actuala ediție de campionat.

În caz de egalitate în doi la finele acestei faze, CSM Phoenix CSU Galați va fi avantajată de rezultatele directe. În tur, CSM Tîrgu Mureș s-a impus la diferență de cinci puncte, scor 93-88.

Foto: Phoenix Galati (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.