Fuenlabrada a anunțat întoarcerea antrenorului cu care a lucrat în sezonul trecut

Montakit Fuenlabrada a anunțat schimbarea antrenorului. Augusti Julbe a fost demis după doar patru etape în noua ediție de campionat din Spania. Măsura a fost luată după ce echipa amintită a pierdut cu Baskonia pe teren propriu, scor 60-110.

Nestor Garcia (foto) este noul antrenor al echipei. În vârstă de 53 ani, originar din Argentina, acesta a antrenat-o pe Fuenla în sezonul 2017/18. Atunci, echipa de lângă Madrid a avut un bilanț general de 17-17 cu care s-a clasat pe locul 9 în Liga ACB. Această poziționare a permis lui Fuenlabrada să ia parte în Basketball Champions League în sezonul 2018/19. Totodată, sub comanda lui Garcia, Fuenlabrada a terminat turul de campionat între primele opt echipe, astfel încât a obținut participarea la turneul de Cupa Spaniei pentru a 5-a oară în istoria clubului.

În primele două meciuri din faza grupelor la nivel de Basketball Champions League – ediția 2018/19, Fuenlabrada are 2-0. Interesant este că în prima etapă, ibericii au învins pe terenul lui Brose Baskets Bamberg, formație venită din Euroligă, cu un coș marcat de Paco Cruz în ultima secundă a meciului. Rezultatul final a fost de 89-88.

După victoria din Germania, Fuenlabrada a fost zdrobită pe teren propriu de Baskonia, la diferență de 50 puncte! Acest eșec a condus la demitarea lui Augusti Julbe. Astfel, în etapa a 2-a din Basketball Champions League, la mijlocul acestei săptămâni, echipa a fost condusă de către Jose Maria Raventos. Acesta a ghidat pe Fuenla spre victorie, scor 96-84, în meciul cu Antwerp Giants.

Raventos va reveni pe postul său obișnuit, de antrenor asistent. De notat că în staff-ul tehnic al lui Fuenlabrada se află și Anna Montanana, fostă jucătoare în echipa națională de baschet feminin a Spaniei. Ea are trei medalii europene și una mondială alături de prima reprezentativă iberică, dar și un trofeu de Euroligă, câștigat alături de Salamanca.

Primul meci al lui Nestor Garcia la cârma echipei pe care a condus-o deja în sezonul precedent este programat la finele acestei săptămâni, în deplasare, cu Zaragoza. De notat că Garcia are o experiență de 27 ani de antrenor în America de Sud, incluzând angajamente cu naționalele Argentinei, Uruguay-ului și Venezuelei. El a antrenat pentru prima dată o echipă din Europa în sezonul 2017/18, pe Fuenlabrada.

Interesant este că Fuenlabrada a dorit continuarea colaborării cu Nestor Garcia după sezonul 2017/18. Părțile nu au ajuns la un acord în ceea ce privește contractul antrenorului argentinian, astfel încât a fost numit Julbe. La distanță de mai puțin de o lună de la startul oficial al noului sezon competițional, conducerea clubului amintit a ajuns în sfârșit la un acord cu Garcia.

TVR HD continuă transmisiunile din Liga ACB. La finele acestei săptămâni sunt programate următoarele meciuri:

20 octombrie (sâmbătă), ora 21:30, Iberostar Tenerife vs Estudiantes Madrid
21 octombrie (duminică), ora 20:15, Valencia vs FC Barcelona

Programul TV complet poate fi consultat AICI.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.