Franța – Au fost anunțate bugetele echipelor din LNB Pro A și B

Similar sezoanelor anterioare, Franța a anunțat bugetele echipelor din cele două ligi profesioniste – LNB Pro A și B.

Asvel Villeurbane Lyon, echipă patronată de către Tony Parker, are cel mai mare buget din Franța în sezonul 2017/18. Gruprea amintită este singura care depășește suma de opt milioane euro. Aceeași echipă are cel mai mare buget de salarii pentru stagiunea amintită. Este vorba despre suma de 2.684.000 euro, adică aproape 270.000 euro/lună.

Podiumul este completat de SIG Strasbourg cu 7.7 milioane la general și 2.58 milioane euro buget de salarii, respectiv AS Monaco cu 6.3 milioane la general și 2.26 milioane de salarii. De altfel, nicio altă echipă din LNB Pro A nu are peste două milioane euro la capitolul buget de salarii în sezonul 2017/18.

Mediile pentru LNB Pro A sunt de:

– 4.876.333 euro buget general
– 1.556.833 euro buget de salarii

Echipa cu cel mai mic buget, de departe, este Hyeres Toulon. Această grupre are 2.013.000 milioane euro la general, cu 653.000 euro buget de salarii.

De notat că nu mai puțin de nouă echipe din LNB Pro B au buget general de peste două milioane euro în acest sezon. Așadar, jumătate dintre echipele din cel de-al 2-lea eșalon au buget mai mare decât Toulon.

Cele mai mari bugete din cel de-al 2-lea eșalon al Franței le au Orleans și Nancy, cu 3.65 și 3.48 milioane euro. Orleans are un buget de salarii de peste un milion euro în actuala stagiune.

Notă
Echipele cu * au centru propriu de juniori (secția juvenilă face parte din aceeași structură sportivă). Bugetul exprimat este destinat strict echipei de seniori.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.