Franța – Bugetele echipelor din LNB Pro A pe sezonul 2018/19

LNB a dat publicității, similar sezoanelor precedente, bugetele celor 18 echipe angrenate în primul eșalon (Pro A) baschetbalistic al Franței la masculin. Este vorba despre bugetul total, respectiv despre cel de salarii pentru fiecare echipă în parte.

LDLC Asvel Villeurbane este posesoarea celui mai mare buget pentru sezonul 2018/19. Este vorba despre cel mai mare buget din istoria baschetului francez. Acesta este de 9.158.000 euro. Locul 2 îi revine lui AS Monaco, grupare ce are un buget de 8.089.000 euro. Podiumul este completat de SIG Strasbourg, cu 7.705.000 euro.

La polul opus se situează Fos Provence Basket cu 3.179.000 euro. Alte trei echipe au bugetul sub patru milioane euro. Este vorba despre ESSM Le Portel, Antibes Sharks și Boulazac. Media este de 5.342.000 euro/echipă.

În schimb, cel mai mare buget de salarii îi aparține lui AS Monaco. Această grupare are un buget total de 8.089.000 euro, respectiv de 2.995.000 euro pentru salarii. Locul al 2-lea la acest capitol îi revine lui Asvel, cu 2.966.500 euro. Podiumul este completat, la distanță de jumătate milion euro, de SIG Strasbourg.

Cel mai mic buget de salarii îl are Antibes, de 1.017.000 euro. Cinci echipe au bugetul de salarii de peste două milioane euro, iar opt au bugetul de salarii sub 1.4 milioane euro. Media pe echipă este de 1.704.000 euro. Adică, la un sezon de zece luni, media lunară a bugetului de salarii este de 170.000 euro/echipă. Aici trebuie notat că majoritatea echipelor din Franța mizează în principal pe zece juători seniori, lotul fiind completat de juniori, care au salarii minime sau chiar nu sunt remunerați.

Campioana în exercițiu a Franței, Le Mans Sarthe are un buget total de 6.589.000 euro și cel de salarii este de 2.010.000. Gruparea amintită se situează pe locul al 5-lea în ambele ierarhii.

Lista completă a bugetelor

2 comentarii On Franța – Bugetele echipelor din LNB Pro A pe sezonul 2018/19

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.