Franța este a 5-a echipă europeană calificată la FIBA Basketball World Cup 2019

Franța s-a calificat la FIBA Basketball World Cup 2019 în urma victoriei repurtate în Cehia, vineri (30.11). Rezultatul final al partidei de la Pardubice a fost de 79-65.

Formaia antrenată de către Vincent Collet a mizat pe sportivi legitimați la echipe care nu sunt angrenate în Euroligă și NBA. Principalul marcator a fost Amath M’Baye, autor a 18 puncte. Gazdele au beneficiat de 20 puncte, 8 recuperări din partea lui Vojtech Hruban, în absența jucătorilor din NBA și Euroligă.

În celelalte meciuri ale grupei, desfășurate vineri (30.11):

Finlanda vs Rusia, scor 75-77 (după prelungiri)
Bulgaria vs Bosnia, scor 89-82

Franța are 8-1 la general și urcă pe primul loc al clasamentului în Grupa K. Cehia este pe locul al 2-lea, cu 7-2, asigurându-și calificarea încă din fereastra a 4-a.

Rusia urcă pe locul al 3-lea, ultimul calificant la turneul final, având 5-4 la general. În schimb, Finlanda și Bulgaria au 4-5, iar Bosnia a ajuns la 2-7.

Luni (03.12), sunt programate jocurile rundei a 10-a. Iată programul Grupei K:

Franța vs Bulgaria
Bosnia vs Finlanda
Rusia vs Cehia

Franța se alătură Greciei, Germaniei, Lituaniei și Cehiei între echipele calificate din zona Europa la turneul final, programat a se desfășura anul viitor în China.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.